FERMIERII POLONEZI VOR PRIMI SUBVENȚII PENTRU ÎNGRĂȘĂMINTELE MINERALE

12 jul 2022
Fermierii din Polonia primesc subvenții pentru îngrășămintele minerale. Programul de subvenționare a achiziției de îngrășăminte a fost inițiat în contextul creșterii prețurilor la gaze și a fost aprobat de Comisia Europeană la jumătatea lunii aprilie a acestui an.  Subvenția are drept scop compensarea costurilor mai mari la achiziția de îngrășăminte în perioada 1 septembrie 2021 – 15 mai 2022, transmite AGROMEDIA, cu referire la farmer.pl.

Agenția pentru Restructurare și Modernizare a Agriculturii din Polonia (ARMA) a anunțat luni, 11 iulie că dă start plăților subvențiilor pentru îngrășăminte. Potrivit ARMA, Până la 31 mai 2022, fermierii au putut solicita un grant pentru achiziționarea de îngrășăminte minerale. Agenția a primit un total de aproape 427 mii de cereri pentru acest sprijin.

În prima zi, agenția a transferat 138 de milioane PLN (28 de mln de euro) în 20.000 de conturi bancare ale fermierilor. Ajutorul va fi acordat succesiv în lunile iulie și august.

Potrivit datelor Agenției, pe baza cererilor de ajutor depuse,  suma maximă necesară implementării programului a fost estimată la 3,5 miliarde PLN (726 mln de euro). Pentru aceste subvenții, Guvernul Poloniei a alocat suma de 3,9 miliarde de PLN (809 de mln de euro).

Suma suportului a fost calculată pe baza unui algoritm în doi pași. În primul rând, au fost luate în considerare anumite tarife, care sunt:
  • 500 PLN (103,73 euro) pe hectar de culturi agricole (excluzând ierburile de pe teren arabil și pajiști și pășuni) sau
  • 250 PLN (51,86 euro) pe hectar de pajiști și pășuni și ierburi pe teren arabil (excluzând suprafețele susținute prin măsura agro-mediu-climă).
Suprafața maximă acoperită de acest ajutor este de 50 ha.
În al doilea rând, a fost calculată diferența dintre prețurile îngrășămintelor în perioada 1 septembrie 2021 – 15 mai 2022 și cele aplicabile de la 1 septembrie 2020, până la 15 mai 2021. În acest scop, au fost necesare date care să confirme costurile suportate. În cazul achiziției de îngrășăminte în perioada 1 septembrie 2021 – 15 mai 2022, fermierul trebuia să atașeze la cerere copiile facturilor, duplicatele acestora sau documentele contabile personale care confirmă astfel de achiziții.

FERMIERII POLONEZI VOR PRIMI SUBVENȚII PENTRU ÎNGRĂȘĂMINTELE MINERALE

FERMIERII POLONEZI VOR PRIMI SUBVENȚII PENTRU ÎNGRĂȘĂMINTELE MINERALE

FERMIERII POLONEZI VOR PRIMI SUBVENȚII PENTRU ÎNGRĂȘĂMINTELE MINERALE

loading ...