https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
20.51 EUR
17.23 USD
0.23 RUB
4.21 RON
0.61 UAH
MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

16 apr 2020
În anul 2019, producătorul german de zahăr Südzucker a încetat să producă zahăr în câteva localități din Polonia, Germania și Franța. În acest fel, Südzucker micșorează capacitatea de producție, dar acest lucru nu va afecta piața europeană. Asta pentru că Franța este, în special, o piață care produce de două ori mai mult zahăr decât este consumat în întreaga lume.

Mai mult, concurența este foarte puternică acolo, atât în livrarea sfeclei, cât și în vânzarea zahărului. Südzucker a recurs la astfel de măsuri pentru că există în piață o supraproducție.Restructurarea și deciziille luate de către compania Südzucker vin în urma rezultatelor obținute în perioada 2018-2019. Südzucker a raportat o pierdere de circa 239 milioane de euro pentru segmentul de zahăr în exercițiul financiar. În prezent, în Republica Moldova activează trei fabrici de sveclă de zahăr, două aparțin Südzucker Moldova, companie cu capital german și una Moldova Zahăr, care are capital polonez.

Din cadrul Südzucker Moldova fac parte fabricile de zahăr din Drochia și Fălești, care produc annual cca 100.000 tone de zahăr, și centrul logistic din Alexăndreni, cu o capacitate de depozitare de 40.000 tone de producție, precum și propria întreprindere de dezvoltare și producție agricolă – Agro SZM. Sudzucker Moldova produce peste două treimi din volumul total de zahăr din țara noastră.Din anul 2008, fabricile companiei ”Südzucker Moldova” SA au fost certificate după standardele internaţionale ISO 9001:2000 și НАССР. Acționarul principal al Südzucker Moldova, concernul European Südzucker AG, unul din cei ma imari producători de zahăr din sfeclă, din lume. Din cadrul concernului fac parte fabrici de zahăr din Germania, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Franța, Austria, Polonia, România, Ungaria, Cehia și Slovacia, dar și fabrici de producere a bioetanolului, suplimentelor alimentare, amidonului, produselor concentrate din fructe și semifabricatele.
CREȘTEM LAVANDĂ, DAR CE FACEM CU ULEIUL DIN “AURUL MOV”? Răspunsul îl găsiti mai jos
26 nov 2020
SOLUȚII CHINEZE PE TIMP DE PANDEMIE. Ce metode au găsit fermierii și oficialii din China pentru a aproviziona țara cu lapte, afli AICI
25 nov 2020
EXCLUSIV! Vasile Bumacov: “Avem fermieri care sunt la nivelul celor mai dezvoltați agricultori din lume”
24 nov 2020
AU MAI RĂMAS OPT ZILE. Ce eveniment organizează Moldova Fruct în zilele de 2, 3 și 4 decembrie, afli AICI
24 nov 2020

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

loading ...