https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.29 EUR
18.05 USD
0.24 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

16 apr 2020
În anul 2019, producătorul german de zahăr Südzucker a încetat să producă zahăr în câteva localități din Polonia, Germania și Franța. În acest fel, Südzucker micșorează capacitatea de producție, dar acest lucru nu va afecta piața europeană. Asta pentru că Franța este, în special, o piață care produce de două ori mai mult zahăr decât este consumat în întreaga lume.

Mai mult, concurența este foarte puternică acolo, atât în livrarea sfeclei, cât și în vânzarea zahărului. Südzucker a recurs la astfel de măsuri pentru că există în piață o supraproducție.Restructurarea și deciziille luate de către compania Südzucker vin în urma rezultatelor obținute în perioada 2018-2019. Südzucker a raportat o pierdere de circa 239 milioane de euro pentru segmentul de zahăr în exercițiul financiar. În prezent, în Republica Moldova activează trei fabrici de sveclă de zahăr, două aparțin Südzucker Moldova, companie cu capital german și una Moldova Zahăr, care are capital polonez.

Din cadrul Südzucker Moldova fac parte fabricile de zahăr din Drochia și Fălești, care produc annual cca 100.000 tone de zahăr, și centrul logistic din Alexăndreni, cu o capacitate de depozitare de 40.000 tone de producție, precum și propria întreprindere de dezvoltare și producție agricolă – Agro SZM. Sudzucker Moldova produce peste două treimi din volumul total de zahăr din țara noastră.Din anul 2008, fabricile companiei ”Südzucker Moldova” SA au fost certificate după standardele internaţionale ISO 9001:2000 și НАССР. Acționarul principal al Südzucker Moldova, concernul European Südzucker AG, unul din cei ma imari producători de zahăr din sfeclă, din lume. Din cadrul concernului fac parte fabrici de zahăr din Germania, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Franța, Austria, Polonia, România, Ungaria, Cehia și Slovacia, dar și fabrici de producere a bioetanolului, suplimentelor alimentare, amidonului, produselor concentrate din fructe și semifabricatele.
ANVELOPELE UZATE DISTRUG SOLUL ȘI MEDIUL AMBIANT. Cum ne putem implica în diminuarea impactului negativ
27 jul 2021
MAI MULTE CEREALE, DAR MAI PUȚINĂ CARNE, LAPTE ȘI OUĂ. Statistica despre situația agricolă din anul curent
27 jul 2021
LEVĂNȚICA DIN MOLDOVA „PARFUMEAZĂ” EUROPA. Presa românească despre lavanda de la noi și fermierii care o cultivă
27 jul 2021
PRODUCĂTORUL IURIE BIVOL: „Strugurii cultivați în seră sunt pe sfârșite. Cei din câmp deschis vor fi copți pe la mijlocul lui august”
27 jul 2021

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

MAI PUȚINE FABRICI DE ZAHĂR ÎN LUME

loading ...