ARPACAȘUL DE ORZ, SURSĂ BOGATĂ DE COLAGEN. Terciul frumuseții

06 jun 2023
Arpacașul de orz este o sursă excelentă de colagen. Slăbește, întinerește și este bun la gust. Arpacașul are proprietăți incredibile: pielea, părul, unghiile și articulațiile vor fi mai sănătoase.
 
Specialiștii spun că acest aliment este capabil să compenseze deficitul de colagen din corpul feminin și să îl întinerească cu câțiva ani. Este interesant faptul că, în trecut, arpacașul din orz era considerat o delicatesă, pe care și-o permiteau doar demnitarii. Acum, acesta este la îndemâna oricui și poate fi găsit cu ușurință în comerț.

Citește și: PROCESAREA SÂMBURILOR DE FRUCTE
 

Proprietățile arpacașului:

Conține multe substanțe nutritive
Conține o cantitate mare de substanțe nutritive care sunt necesare pentru funcționarea normală a organismului iar arpacașul fiert este denumit in popor „terciul frumuseții”.Citește și: TOTUL DESPRE QUINOA

Întinerește pielea
Această cereală conține o cantitate enormă de lizina – aminoacidul care participă activ la sinteza colagenului, ce contribuie la menținerea elasticității pielii, împiedicând, astfel, formarea ridurilor.

Sursă bogată de vitamine
Încă un motiv bun de a include arpacașul în meniul nostru este dat și de cantitatea mare de vitamine pe care acesta la conține: A, PP, E si vitaminele grupului B.

Ajută la slăbit
De altfel, consumul regulat al terciului din arpacaș contribuie scăderea în greutate. Acest aliment sățios si hipocaloric este bogat în celuloză și proteine.

Citește și: CEA MAI SĂNĂTOASĂ CEREALĂ DIN LUME
 
Terciul frumuseții, rețeta
Bun la gust și sățios, terciul se prepară destul de ușor. Avem nevoie de un pahar de arpacaș de orz, un litru de apă și doi litri de lapte. Se curăță de impurități, se spală bine și se lasă în apă rece la înmuiat minimum 12 ore sau peste noapte. Se spală iar și se acoperă cu lapte cald apoi se pune pe foc mic. Se aduce în punctul de fierbere și se acoperă. Se lasă la fiert în baie de aburi timp de trei ore. Va avea o nuanță crem-bej și un gust de lapte.
 
Este foarte bun și pentru afecțiunile cutanate fiind preparat sub formă de ceai, de pildă. Poate lupta cu acneea, previne constipația, este cicatrizant și are proprietăți tonice.
 
Sursa: Doctorul Zilei
loading ...