EGIPTENII S-AU ARĂTAT INTERESAȚI SĂ CUMPERE MERELE MOLDOVENEȘTI. Condiția lor este eliminarea taxei și procedurilor vamale

28 sep 2022
Comercianții egipteni s-au arătat interesați de importuri de mere moldovenești, cu condiția eliminării taxei și procedurilor vamale, care constituie 41,5% din valoarea facturii.

În perioada care urmează, membrii Asociației Moldova Fruct vor efectua o livrare de probă cu scopul de a testa piața și împreună cu întreaga echipă și autoritățile statului vom continua eforturile de înlăturare a impedimentelor în vederea inițierii exporturilor de mere în Egipt. Republica Arabă Egipt este deschisă să consume merele cu gust deosebit din Republica Moldova, a concluzionat Președintele Asociației Moldova Fruct, Vitalie Gorincioi.

În perioada 19-22 septembrie, reprezentanții Moldova Fruct împreună cu câțiva membri ai săi, un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, precum și oameni de afaceri din sectorul de producere, import și export de produse agricole, au efectuat o misiune de afaceri în Republica Arabă Egipt.

Această misiune se înscrie în strategia Asociației Moldova Fruct de diversificare a piețelor de desfacere pentru fructele moldovenești și are drept scop identificarea oportunităților de export a merelor în Egipt și eliminarea barierelor tarifare existente.

Conducerea Moldova Fruct a întreprins o vizită la Excelența Sa Ambasadorul Egiptului în România și Moldova, cu reședința la București, în cadrul cărei a obținut deschiderea Ambasadei de a ne oferi suportul necesar în comunicarea cu autoritățile, organizațiile de business și oamenii de afaceri din Egipt.

Ulterior, pe parcursul a patru zile au avut loc întrevederi cu oameni de afaceri din Egipt, și cele mai importante organizații de business precum: Federația Camerelor de Comerț din Egipt, Organizația Egipteană de Susținere a Exporturilor agricole, Asociația Exportatorilor din Sectorul Horticol din Egipt.

În cadrul acestor întâlniri, conducerea Moldova Fruct a vorbit despre potențialul de export al fructelor moldovenești, iar membrii Asociației au organizat o degustare a cinci soiuri de mere pentru cinci cei mai mari importatori de mere din Egipt, care au oferit calificative înalte fructelor noastre.

În urma discuțiilor purtate, Directorul Moldova Fruct, domnul Iurie Fală, constată că: Piața Egiptului este atractivă pentru exportatorii de mere pentru toate categoriile de consumatori, iar importatorii din această țară și-au manifestat interesul de a le importa.

Misiunea de afaceri s-a desfășurat în cadrul Programului „Fructe moldovenești pentru lume”, implementat de Asociația Moldova Fruct cu suportul Proiectului USAID, Agricultură Performantă în Moldova.

EGIPTENII S-AU ARĂTAT INTERESAȚI SĂ CUMPERE MERELE MOLDOVENEȘTI. Condiția lor este eliminarea taxei și procedurilor vamale

EGIPTENII S-AU ARĂTAT INTERESAȚI SĂ CUMPERE MERELE MOLDOVENEȘTI

Condiția lor este eliminarea taxei și procedurilor vamale

EGIPTENII S-AU ARĂTAT INTERESAȚI SĂ CUMPERE MERELE MOLDOVENEȘTI. Condiția lor este eliminarea taxei și procedurilor vamale

loading ...