GELATTO FABRICATĂ ÎN MOLDOVA. Aflați istoria de succes a Anei Lașco, care produce înghețată după tehnologie italiană

25 aug 2022
Gelatto, cunoscuta înghețată produsă după tehnologie italiană poate fi procurată și savurată și în Moldova. Ana Lașco, moldoveanca din stânga Nistrului a învățat secretul de la italieni, tot de la ei a adus și toate utilajele necesare și bucură consumatorii cu cea mai fină și delicioasă Gelatto, produsă la Tighina.

Am fost în Italia unde am gustat această înghețată și mi-a plăcut foarte mult. Așa mi-a apărut ideea de a produce acest tip de înghețată și la noi acasă.

Ana a reușit să-și deschidă propria afacere și să aducă Gelatto mai aproape de moldoveni datorită asistenței financiare primite în cadrul proiectului PNUD „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului”.

În cadrul proiectului Pro OON „Ad Trade”, am beneficiat de un grant care mi-a oferit posibilitate să deschid această mică afacere. Datorită finanțării oferite de Ambasada Suediei și cea a Marii Britanii, am reușit să achiziționez utilajul special necesar pentru producerea și comercializarea înghețatei Gelatto. Astfel, am cumpărat frizer, cameră frigorifică, vitrină, un frigider pentru păstrarea materiei prime și multe alte accesorii fără de care nu am putea activa.

Antreprenoarea susține că se bucură de aprecierile consumatorilor întrucât înghețata produsă de ea este mult mai gustoasă decât cea din magazine și mai are și un mare avantaj: conține exclusiv ingrediente sută la sută naturale.

Înghețata Gelatto se deosebește de cea produsă în cantități comerciale prin metoda de preparare și gustul deosebit. Gellato are conținut redus de zahăr și aer. Are o textură mult mai fină și este foarte delicioasă. La prepararea înghețatei utilizăm doar produse naturale: lapte de vacă, frișcă, ciocolată. De asemenea, în compoziție adăugăm diverse fructe și pomușoare.

Femeia spune că nu se va opri aici, își dorește să mărească lista produselor cu noi rețete și gusturi și desigur, extinderea afacerii sale.

Noi colaborăm cu o altă companie din România, care ne oferă consultațiile necesare și ne ajută în elaborarea tehnologiilor de preparare a noi feluri de înghețată Gelatto, povestește Ana Lașco.

Sursa: UNDP Moldova

GELATTO FABRICATĂ ÎN MOLDOVA. Aflați istoria de succes a Anei Lașco, care produce înghețată după tehnologie italiană

GELATTO FABRICATĂ ÎN MOLDOVA

Aflați istoria de succes a Anei Lașco, care produce înghețată după tehnologie italiană

GELATTO FABRICATĂ ÎN MOLDOVA. Aflați istoria de succes a Anei Lașco, care produce înghețată după tehnologie italiană

loading ...