GUVERNUL ION CHICU A DEMISIONAT

23 dec 2020
Premierul Ion Chicu a anunțat miercuri, 23 decembrie, demisia Guvernului, în urma unei întrevederi cu președintele în exercițiu Igor Dodon și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.
El a declarat că scopul deciziei este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. „Este un obiectiv pe care l-am declarat prioritar pentru a aduce la normalitate țara”, a declarat Ion Chicu.
Parlamentul urma să dezbată miercuri moțiunea de cenzură înaintată de PAS, Platforma DA și Partidul Democrat împotriva guvernului Chicu dar acum a fost anulată, pentru că moțiunea de cenzură nu mai are „obiectu”, a precizat Președinta Parlamentului, Zenaida Greceanîi.

„Acest parlament nu reprezintă rezultatul alegerilor. Trebuie dizolvat” a mai decalrat Greceanîi. Acelați lucru l-a afirmat și premierul Ion Chicu.
Demisia guvernului vine cu o zi înainte de încheierea mandatului președintelui Igor Dodon, care este urmat de fosta lideră PAS, Maia Sandu. Noua președintă aleasă depune jurământul joi, 24 decembrie.

sursa: moldova.europaliberă
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

MAIA a semnat un Memorandum de colaborare cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România

28 jan 2022

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ȘI BUNE PRACTICI ÎN DOMENIUL ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA

28 jan 2022

CALENDARUL FERMIERULUI. Ce lucrări ai de făcut în luna februarie în fermă

28 jan 2022

PRODUCĂTORII DIN DOMENIUL AGROALIMENTAR DIN MOLDOVA au vizitat fabrica de produse lactate Mugura și complexul agro-turistic Casa Timiș

28 jan 2022

Viorel GHERCIU: „UTA Găgăuzia înregistrează progrese, iar indicatorii ce țin de dezvoltarea agriculturii sunt în ascensiune”

28 jan 2022

GUVERNUL ION CHICU A DEMISIONAT

GUVERNUL ION CHICU A DEMISIONAT

GUVERNUL ION CHICU A DEMISIONAT

loading ...