MAIA SANDU DESPRE ÎNTREVEDEREA DE IERI CU AGRICULTORII

30 dec 2020

Într-o postare pe pagina oficială de facebook, preşedintele ţării Maia Sandu scrie că agricultorii se află într-o situație complicată, din cauza secetei din acest an, dar și din cauza indiferenței guvernării. Ei au ieșit în stradă pentru a cere sprijin de la guvern și parlament ca să poată acoperi parțial pierderile suferite din cauza secetei, ca să poată reeșalona creditele, așa încât să poată începe următorul sezon agricol. Majoritatea parlamentară din ultimele săptămâni nu a inclus în bugetul pentru 2021 ajutor pentru gospodăriile agricole, așa cum a promis, se arată în mesajul preşedintelui.
 
În plus, Maia Sandu i-a îndemnat pe agricultori să propună un mecanism de distribuire a motorinei oferite de partea română. De asemenea, oficialul ar urma să solicite Ministerului Agriculturii să intermedieze o întâlnire cu reprezentanții sitemului bancar privind dobânda creditelor și identificarea unor soluții pentru reeșalonarea sau restructurarea datoriilor pentru creditele contractate anterior.
 
În plus, planifică să solicite, în continuare ajutoare externe pentru a sprijini gospodăriile agricole afectate de secetă. Amintim, că România a oferit agricultorilor din ţara noastră peste 6 mii de tone de motorină drept ajutor pentru fermierii afectaţi de secetă. 
 
Precizăm că fermierii şi-au retras tractoarele care erau stăteau parcate în centrul Capitalei. Aceştia însă, au precizat că renunţă doar pentru o perioadă la proteste şi nu exclud că s-ar putea întoarce în Piaţa Marii Adunări Naţionale.  

MAIA SANDU DESPRE ÎNTREVEDEREA DE IERI CU AGRICULTORII

MAIA SANDU DESPRE ÎNTREVEDEREA DE IERI CU AGRICULTORII

MAIA SANDU DESPRE ÎNTREVEDEREA DE IERI CU AGRICULTORII

loading ...