METEO: Vreme rece și ploi slabe pe alocuri

16 oct 2023
Temperaturile scad puțin. Meteorologii transmit ploi slabe și intensificări ale vântului. Începem săptămâna cu valori termice aproape de norma pentru această perioadă: +11, +16 grade Celsius. Vineri, însă, vom avea parte din nou de o zi caldă, cu soare: +20, +25 de grade Celsius. Marți și miercuri noaptea va fi rece: +2, +7 grade Celsius. Precipiațiile atât de necesare încă se lasă așteptate. Pentru luni și, izolat, vineri sunt posibile ploi, dar în cantități mici. Cum va fi vremea în Modova, vedeți mai jos.
 
La Nord, mercurul din termometre va indica +11, +15 grade Celsius, vineri și în weekend vor fi +20, +16 grade Celsius. Noaptea, se vor înregistra +2, +8 grade Celsius. Pentru luni și vineri, meteorologii transmit ploi slabe.
 
La Centru, în prima jumătate a săptămânii vor fi +14, +18 grade ziua și +5, +9 grade Celsius în timpul nopții. Ulterior, maximele zilei cresc până la +23 de grade Celsius, iar minimele, până la +11 grade Celsius. Luni, sunt posibile ploi slabe.
 
La Sud, de luni până joi, pe parcursul zilei vom avea +16, +17 grade Celsius. Noaptea, vor fi +7 grade Celsius. Spre weekend, valorile termice vor oscila între +21, +25 de grade Celsius. Precipitații nu se prevăd.
 
Din cauza deficitului de precipitații și rezervelor scăzute de umezeală productivă în stratul arabil al solului se vor menține condiții nefavorabile pentru semănatul culturilor de toamnă, creșterea și dezvoltarea acestora.
loading ...