NE AȘTEAPTĂ PEȘTIȘORUL DE AUR, DAR AVEM NEVOIE DE PERMIS. Iată lista actelor pentru a-l obține

15 jun 2021

De astăzi, 15 iunie, este permis pescuitul în bazinele acvatice piscicole naturale în apele de frontieră ale Republica Moldova. Astfel, Poliția de Frontieră aminteşte despre necesitatea respectării regulilor de regim în zona de frontieră cu scop de odihnă şi pescuit.
De asemenea menționăm că procesul de eliberare ale permiselor de acces în zona de frontieră și ale autorizațiilor pentru toate tipurile de activitate continuă.
 
Așadar, pentru a obține permisul de acces în zona de frontier trebuie să prezentăm următoarele acte:

1. cererea pentru eliberarea permisului de acces în zona de frontieră.
 
2. copia de pe actul de identitate, iar la necesitate – și copia de pe actul care atestă scopul aflării în zona de frontieră;
 
3. declarația pe propria răspundere privind lipsa de antecedente penale și încălcări anterioare ale legislației cu privire la frontiera de stat, precum și privind respectarea legislației în vigoare în timpul aflării în zona de frontieră.
 
De menționat că cererea pentru eliberarea permisului poate fi depusă de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, posesoare de buletine de identitate. Accesul copiilor minori în zona de frontieră se permite doar cu însoțitor legal, cu prezentarea adeverinței de naștere a copilului (copiei autentificate la notar). Permisul nu este necesar pentru persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră sau în localitățile ale căror hotare se află în acel spațiu, însă aceştia sunt obligaţi să dețină asupra lor și să prezinte la cererea polițistului de frontieră actele de identitate care confirmă acest fapt. 
 
Toate persoanele care merg în zona de frontieră sunt OBLIGATE să informeze în prealabil (telefonic, verbal sau electronic) subdiviziunea Poliției de Frontieră despre desfășurarea activităților în zona de frontieră, despre datele de identitate ale persoanelor, locul, perioada și scopul aflării, precum și datele despre mijlocul de transport terestru sau plutitor.
 
Termenul de examinare a cererii este de 10 zile lucrătoare. Toate activitățile de agrement în zona de frontieră se admit numai în perioada luminoasă a zilei. Cererea însoțită de actele menționate poate fi depusă la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră sau la subdiviziunile Poliției de Frontieră cu respectarea măsurilor de protecție individuală.


sursa foto: agora.md
Top știri

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

21 oct 2021

AVERTIZARE METEO: Cod Galben de vânt pe întreg teritoriul țării

21 oct 2021

ACORDUL PRIVIND CLIMATUL INVESTIȚIONAL – RATIFICAT. Se va consolida accesul produselor agroalimentare pe piața UE

20 oct 2021

ONU SUSȚINE DEZVOLTAREA SISTEMULUI ALIMENTAR DIN R.MOLDOVA

20 oct 2021

COMPANIA ”FRAȚII VAIPAN” – competitivă pe piața internațională datorită tehnologiilor moderne

20 oct 2021
Din aceiași categorie

PRIMELE CIREȘE AU PREȚ DE "LUX". Un kilogram costă până la 150 de lei

10 mai 2020

A FURAT UN STUP CA SĂ DEVINĂ APICULTOR. Cazul unui bărbat din Râbnița, de râs și de plâns. Detalii, AICI

23 jun 2021

GUVERNUL A DECIS: Produsele autohtone vor ocupa 50 la sută din rafturile comerciale. Câte din ele se conțin în lista aprobată

15 jul 2021

DE CE MIEREA DE SALCÂM DIN ACEST AN COSTĂ 150 LEI DE KILOGRAM? Vezi argumentele apicultorilor

16 jun 2021

VIN ÎNGHEȚURILE. Meteorologii au anunțat Cod Galben în toată țara

17 sep 2021

NE AȘTEAPTĂ PEȘTIȘORUL DE AUR, DAR AVEM NEVOIE DE PERMIS. Iată lista actelor pentru a-l obține

NE AȘTEAPTĂ PEȘTIȘORUL DE AUR, DAR AVEM NEVOIE DE PERMIS

Iată lista actelor pentru a-l obține

NE AȘTEAPTĂ PEȘTIȘORUL DE AUR, DAR AVEM NEVOIE DE PERMIS. Iată lista actelor pentru a-l obține

loading ...