NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

21 oct 2021
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu șeful al Misiunii USAID la Chișinău, Scott Hocklander, astăzi, 21 octombrie curent. Discuțiile oficialilor au vizat explorarea a noi oportunități de colaborare pe segmentele aferente sectorului agricol.
 
Ședința a început cu un mesaj de mulțumire din partea ministrului Gherciu adresat Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru suportul oferit țării noastre în dezvoltarea agriculturii și protecției mediului înconjurător.
 
„Apreciem eforturile USAID care contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor moldoveni prin implementarea proiectelor de asistență externă tehnică și financiară, precum și prin diseminarea bunelor practici”, a subliniat oficialul MAIA.

Proiectele implementate de USAID în R. Moldova sunt un suport considerabil în fortificarea economiei țării, consolidarea competitivității și eficienței în industriile-cheie ale R. Moldova.

„Grație suportului acordat în mod constant, creștem productivitatea în cadrul lanțurilor valorice, extindem conexiunile dintre piața locală cu piața regională și cea internațională, îmbunătățim mediul de stimulare a sectoarelor economice, consolidăm capacitățile producătorilor agricoli pentru a genera produse de valoare înaltă”, a reliefat ministrul.
 
În cadrul acestei întruniri, oficialii au făcut referință la necesitatea extinderii colaborării în vederea dezvoltării horticulturii, revitalizării sectorului zootehnic și sprijinirea acestuia prin modernizarea exploatațiilor zotehnice, majorarea șeptelului de animale, sporirea competitivității în fermele zootehnice.

Totodată, au fost puse în discuții reabilitarea și extinderea sistemelor de irigare, promovarea echipamentelor și inovațiilor pentru lucrări mecanizate, inclusiv a proceselor de recoltare, depozitare și post-recoltare.

Directorul USAID, Scott Hocklander, a manifestat deschidere pentru aprofundarea dialogului existent între instituții și pentru identificarea instrumentelor de acordare a suportului prin asistență tehnică și financiară în scopul dezvoltării sectorului agricol.
 
Menționăm că, Republica Moldova a beneficiat până în prezent de investiții în valoare de circa 50 milioane Dolari SUA, în sectorul agricol, cu suportul USAID prin intermediul Proiectului de Competitivitate în Moldova și Proiectului Agricultura Performantă în Moldova.
 
Top știri

Hibridul Buckfast - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

SISTEME DE IRIGARE ÎN LIVEZI. Tipuri. Avantaje și dezavantaje

25 mai 2022

DE ZIUA COPIILOR, PICII SUNT VÂNZĂTORI LA ECOLOCAL

25 mai 2022

CONTROLUL BURUIENILOR ÎN LIVEZI. Ghid practic pentru pomicultori

24 mai 2022

ZMEURA – O CULTURĂ PROFITABILĂ. Tot mai mulți agricultori din Moldova aleg să planteze acest bacifer

24 mai 2022

PROIECTE DIN DOMENIUL IRIGĂRII, FINANȚATE DE AGENȚIA FRANCEZĂ DE DEZVOLTARE

24 mai 2022
Știri recomandate

SECTORUL EDCUCAȚIONAL AGRICOL are nevoie de revigorare în procesul de pregătire a forței de muncă

25 feb 2022

VAMA ȘI MISIUNEA USAID, DISCUȚII DESPRE ACORDUL DE FACILITARE A COMERȚULUI. Succesele unui parteneriat

18 jan 2022

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII

USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

loading ...