NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

21 oct 2021
Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, a avut o întrevedere cu șeful al Misiunii USAID la Chișinău, Scott Hocklander, astăzi, 21 octombrie curent. Discuțiile oficialilor au vizat explorarea a noi oportunități de colaborare pe segmentele aferente sectorului agricol.
 
Ședința a început cu un mesaj de mulțumire din partea ministrului Gherciu adresat Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru suportul oferit țării noastre în dezvoltarea agriculturii și protecției mediului înconjurător.
 
„Apreciem eforturile USAID care contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor moldoveni prin implementarea proiectelor de asistență externă tehnică și financiară, precum și prin diseminarea bunelor practici”, a subliniat oficialul MAIA.

Proiectele implementate de USAID în R. Moldova sunt un suport considerabil în fortificarea economiei țării, consolidarea competitivității și eficienței în industriile-cheie ale R. Moldova.

„Grație suportului acordat în mod constant, creștem productivitatea în cadrul lanțurilor valorice, extindem conexiunile dintre piața locală cu piața regională și cea internațională, îmbunătățim mediul de stimulare a sectoarelor economice, consolidăm capacitățile producătorilor agricoli pentru a genera produse de valoare înaltă”, a reliefat ministrul.
 
În cadrul acestei întruniri, oficialii au făcut referință la necesitatea extinderii colaborării în vederea dezvoltării horticulturii, revitalizării sectorului zootehnic și sprijinirea acestuia prin modernizarea exploatațiilor zotehnice, majorarea șeptelului de animale, sporirea competitivității în fermele zootehnice.

Totodată, au fost puse în discuții reabilitarea și extinderea sistemelor de irigare, promovarea echipamentelor și inovațiilor pentru lucrări mecanizate, inclusiv a proceselor de recoltare, depozitare și post-recoltare.

Directorul USAID, Scott Hocklander, a manifestat deschidere pentru aprofundarea dialogului existent între instituții și pentru identificarea instrumentelor de acordare a suportului prin asistență tehnică și financiară în scopul dezvoltării sectorului agricol.
 
Menționăm că, Republica Moldova a beneficiat până în prezent de investiții în valoare de circa 50 milioane Dolari SUA, în sectorul agricol, cu suportul USAID prin intermediul Proiectului de Competitivitate în Moldova și Proiectului Agricultura Performantă în Moldova.
 
Top știri

VIOREL ORLOVSCHI despre GLOBAL.G.A.P., prețul la mere și plantarea livezilor intensive

15 nov 2021

VIDEO: START SEZONULUI DE PLANTARE A PUIEȚILOR. Unde găsim material pomicol autorizat și certificat

02 nov 2021

AVOCATUL DIANEI CRUDU: PLEDĂM NEVINOVAT! Dosarul va ajunge la CtEDO!

24 nov 2021

A DAT START AFACERII CU 4 STUPI DE ALBINE, ÎN PATRU ANI ARE O PRISACĂ DE 300 DE FAMILII

12 nov 2021

BAYER – lansează cel mai performant și stabil hibrid Dekalb DKC 5092 pe piața din Republica Moldova

24 nov 2021
Din aceiași categorie

FERMIERII INTERESAȚI DE REGULILE PRIVATIZĂRII TERENURILOR, instruiți în cadrul unui curs

02 dec 2021

OLEG TIRSINA, PEPINIERA VOINEȘTI: Anul acesta am exportat în premieră în Federația Rusă material săditor de nuc

02 dec 2021

TRAGEDIE LA CĂPRIANA: O fetiță de 3 ani a murit din cauza unui tractorist beat

02 dec 2021

LEVĂNȚICĂ ȘI SALVIE LA COLEGIUL DIN RÎȘCANI. Elevii vor produce uleiuri eterice. Cât costă proiectul

01 dec 2021

NOI OPORTUNITĂȚI ÎN COMERȚUL DINTRE R. MOLDOVA, UCRAINA ȘI UE. Ce prevede Amendamentul

01 dec 2021

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII

USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

NOI OPORTUNITĂȚI DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII. USAID va contribui la revitalizarea horticulturii și a sectorului zootehnic

loading ...