MERELE MOLDOVENEȘTI, PROMOVATE LA FRESH PRODUCE INDIA, MUMBAI

22 mar 2024
Moldova Fruct, alături de un membru al asociației, producător și exportator de mere, participă la Fresh Produce India, Mumbai, o platformă B2B importantă pentru stabilirea relațiilor comerciale. Evenimentul se desfășoară în perioada 21-22 martie și oferă o oportunitate excelentă de a promova merele moldovenești pe piața indiană. Reprezentanții țării noastre sunt prezenți la eveniment cu suportul Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (Dezvoltăm Moldova Rurală).

Citește și: PRIMUL CONTAINER CU MERE MOLDOVENEȘTI A AJUNS ÎN INDIA
 
În perioada 2022-2023 Republica Moldova a exportat 340 de tone de mere către India, în cadrul unui regim de probă. Primul container cu mere moldovenești a ajuns în India, după un drum de 40 de zile, la început de ianuarie 2023. Importatorul indian a fost interesat să cumpere mere de soiuri roșii cum ar fi Gala și Red Chief. Primele contacte cu el au fost stabilite în cadrul expoziției Fruit Attraction de la Madrid, Spania în anul 2021. Traiderul este interesat să cumpere în continuare mere din Moldova, în special începând cu luna februarie, când se încheie sezonul de comercializare a merelor produse local. Merele au fost ambalate în cutii de tip Bushel, necesare la transportarea fructelor către destinații îndepărtate pe cale maritimă.

A fost posibil, datorită eforturilor conjugate ale Asociației Moldova Fruct, a membrilor săi, a ANSA - Agentia Nationala Pentru Siguranta Alimentelor și a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, scrie Moldova Fruct.

Vezi și: PODCAST „AGRICULTURA MODERNĂ”: Vitalie Obrijanu, despre provocări și tendințe în businessul fructelor
 
Țara noastră a obținut oficial dreptul de a exporta mere în India în toamna anului 2018. De atunci, companiile horticole și comerciale de la noi au efectuat mai multe tentative de a exporta mere pe piața indiană, dar fără prea mare succes. În prezent, Moldova se află în proces de a fi acceptată pentru exporturi de fructe în regim normal către India. Participarea la Fresh Produce India va facilita contactele cu importatori indieni și va contribui la consolidarea relațiilor comerciale, deschizând calea spre exporturi constante.
loading ...