PREȚURI DE SEZON. Cât costă fructele și legumele la piață?

15 jun 2023
Farmecul acestui sezon este multitudinea de fructe și legume proaspete de care sunt pline piețele. Ca de obicei, producătorii se bucură atunci când reușesc să-și vândă producția la prețuri mari, iar cumpărătorii – când pot să-și facă plinul de vitamine cu bani puțini. Am dat o tură la Piața Centrală din Chișinău pentru a vedea cât costă fructele și legumele de sezon în această perioadă.

Preț fructe

Astfel, cea mai mare ofertă este zilele acestea la cireșe și căpșune. Prețul acestora variază în funcție de soi, mărime și calitatea fructelor: 25-30 de lei/kg. Primele caise se vând cu prețul de 45-30 de lei/kg, dar la unele tarabe sunt afișate și prețuri de 50 de lei/kg. Au apărut în vânzare și primele oferte de soiuri timpurii de afine, prețul este unul pe măsură: 300 de lei/kg. Coacăza roșie costă 60 de lei/kg, iar vișinele 25-35 de lei/kg.

De asemenea, se vând pepeni verzi și galbeni de import. Harbujii costă 20 de lei/kg, iar zemoșii – 25 de lei/kg.Preț legume

Crește și oferta de roșii și castraveți. Cei din urmă se vând cu prețuri între 15 și 35 de lei/kg. Pentru un kilogram de roșii veți achita între 35 și 45 de lei. Ardeii verzi costă 50 de lei/kg, ridichea – 12-15 lei/kg, vânăta – 45 de lei/kg, iar dovleceii – 15 lei/kg. Pentru un kilogram de ceapă verde veți plăti 80 de lei, iar pentru unul de ceapă din recolta 2022 – 25 de lei. Usturoiul nou se vinde la bucată, pentru o legătură de 4 căței va trebui să plătiți 20 de lei.Varza nouă pentru salată este la prețul de 10 lei lei/kg. Cartofii noi sunt la același preț ca și cei vechi: 14 lei/kg, dar puteți găsi și cu 20, 22 de lei/kg. Mazărea s-a ieftinit până la 40 de lei/kg.

De asemenea, în această perioadă, puteți cumpăra petale de trandafir pentru dulceață – 70 de lei/kg și buchețele proaspete de lavandă – 20 de lei.

Spor la cumpărături!
loading ...