PREȚURI RECORD LA CARBURANȚI. Benzina se scumpește cu 61 de bani, iar motorina, cu 15 bani

10 mai 2022
Prețul la carburanți continuă să înregistreze noi recorduri de creștere. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat prețuri mai mari la benzină și motorină pentru miercuri, 11 mai. Astfel, benzina se scumpește cu 61 de bani, iar motorina cu 15 de bani per litru.

Astfel, benzina va ajunge să coste 28 de lei și 78 de bani, iar un litru de motorină se va vinde la pompă cu 27 de lei și 90 de bani.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) menționează că mecanismul actual de stabilire a prețurilor la produsele petroliere reprezintă o modalitate sigură care permite reflectarea fidelă la panourile stațiilor de alimentare a evoluțiilor de pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și de descreștere a cotațiilor, fiind exclusă orice posibilitate de intervenție a companiilor petroliere în mecanismul aplicat. Astfel, consumatorul din Republica Moldova achită un preț corect racordat la realitățile zilei în care își face achiziția de carburanți.


 
loading ...