ROMÂNIA SUSȚINE FERMIERII MOLDOVENI ȘI OFERĂ 6 MII TONE DE MOTORINĂ

29 dec 2020
Klaus Iohannis a avut, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia președintelui, Maia Sandu. Aceasta este prima vizită la nivel înalt primită, la Chişinău, de Maia Sandu, după preluarea mandatului de preşedinte, în urma alegerilor din 15 noiembrie din Republica Moldova.
 

România întinde o mână de ajutor fermierilor moldoveni. Prin urmare, în ţară urmează să ajungă peste 6 mii de tone de motorină. Anunţul a fost făcut de liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis, astăzi după întrevederea cu preşedintele Maia Sandu.
 
"Totodată, ştiu cât de afectaţi au fost agricultorii. De aceea, România are în vedere sprijinirea agricultorilor din Republica Moldova prin acordarea a unei cantităţi de motorină de aproximativ şase mii de tone", a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.
 
Potrivit oficialului român, ajutorul acordat agricultorilor vine în contextul în care fermierii au fost afectaţi în acest an de secetă, pandemia Covid-19 şi face parte din noul pachet de sprijin acordat ţării noastre de către autorităţile de peste Prut.
O altă măsură este susţinerea procesului de vaccinare anti-COVID prin furnizarea de până la 200.000 de doze de vaccin şi trimiterea, la Chişinău, în etapa imediat următoare, a unei echipe de specialişti, care să împărtăşească din experienţa României şi să ajute la pregătirea Strategiei de vaccinare. Conform lui Iohannis, este necesară o cooperare strânsă cu autorităţile de specialitate ale Republicii Moldova şi implicarea acestora. Totodată, România va furniza medicamente, echipamente medicale şi de protecţie pentru îngrijirea pacienţilor COVID-19.


 
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

MAIA a semnat un Memorandum de colaborare cu Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România

28 jan 2022

SCHIMB DE EXPERIENȚĂ ȘI BUNE PRACTICI ÎN DOMENIUL ÎMBUNĂTĂȚIRI FUNCIARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI ROMÂNIA

28 jan 2022

CALENDARUL FERMIERULUI. Ce lucrări ai de făcut în luna februarie în fermă

28 jan 2022

PRODUCĂTORII DIN DOMENIUL AGROALIMENTAR DIN MOLDOVA au vizitat fabrica de produse lactate Mugura și complexul agro-turistic Casa Timiș

28 jan 2022

Viorel GHERCIU: „UTA Găgăuzia înregistrează progrese, iar indicatorii ce țin de dezvoltarea agriculturii sunt în ascensiune”

28 jan 2022

ROMÂNIA SUSȚINE FERMIERII MOLDOVENI ȘI OFERĂ 6 MII TONE DE MOTORINĂ

ROMÂNIA SUSȚINE FERMIERII MOLDOVENI ȘI OFERĂ 6 MII TONE DE MOTORINĂ

ROMÂNIA SUSȚINE FERMIERII MOLDOVENI ȘI OFERĂ 6 MII TONE DE MOTORINĂ

loading ...