S-A SCUMPIT PÂINEA ÎN REGIUNEA TRANSNISTREANĂ. Cât costă o franzelă în Stânga Nistrului, vedeți AICI

12 jan 2023
Noi prețuri la pâine în Transnistria. De exemplu, franzela „Popular” costă 4,80 (6 lei) ruble transnistrene. S-a scumpit cu 65 de copeici. Majorările au loc din cauza creșterii prețului la făină și combustibil. Potrivit producătorilor de produse de panificație din stânga Nistrului, făina s-a scumpit cu 500 de ruble (625 de lei moldovenești), transmite AGROMEDIA, cu referire la tv.pgtrk.com.

Combinatul de pâine din Tiraspol peste 60 de tone de pâine pe zi, iar în timpul sărbătorilor, până la 97 de tone. Franzela „Popular” este cea mai populară pâine în regiune. Anul trecut, franzela se vindea cu prețul de 4,15 ruble. Chiflele, și ele în topul vânzărilor, costau 4,45 ruble, după ajustarea prețurilor acestea costă 5,20 ruble.

Citește și: COMBINATELE DE PÂINE DIN RÂBNIȚA ȘI BENDER – SCOASE LA PRIVATIZARE

Per general, produsele de panificație s-au scumpit cu 35-80 de copeici, în funcție de tipul de făină din care sunt fabricate.  

Pe parcursul anului 2022, și în Republica Moldova au fost înregistrate mai multe majorări ale produselor de panificație. În februarie, Societatea pe Acțiuni „Franzeluța” anunța într-un comunicat de presă despre creșterea prețurilor la tot sortimentul de pâine, cu excepția pâinii sociale.

În luna mai, unul dintre cele mai mari combinate de panificație din țară, „Milina”, a scumpit produsele sale cu aproximativ un leu, cu excepția chiflelor. În urma ajustării prețurilor, o pâine lungă de clasa a II-a a devenit egală ca preț cu cea de clasa a I-a și costă acum 5,5 lei, o pâine albă costă acum 8 lei și o pâine feliată, 8,5 lei. Prețurile au crescut, în medie, cu 10% - 17%.

Combinatul de pâine de la Bălți, în 2022 a operat 2 majorări de preț la produsele de panificație. Astfel, în iunie, franzela de la Bălți a costat 6 lei și 50 de bani, în loc de 5 lei și 50 bani cât era anterior. Ulterior, în august, prețul produselor s-a majorat cu încă 50 de bani.
 
 
loading ...