SILOZURILE LA CONTROL. Depozitele de păstrare a cerealelor vor fi supuse verificărilor

31 jan 2023
Autoritățile vor să verifice toate silozurile și depozitele de cereale din țară. Inspectarea silozurilor și depozitelor de păstrare a cerealelor a fost solicitată de prim-ministra Natalia Gavrilița, în contextul incendiilor care au avut loc la aceste construcții, inclusiv, recent, la Portul Internațional Liber Giurgiulești.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în total, vor fi supuse controlului 127 depozite de păstrare a cerealelor și nutrețurilor combinate,  gestionate de 41 agenți economici. Depozitele de păstrare a cerealelor și nutrețurilor combinate vor fi verificate în vederea corespunderii normelor siguranței antiincendiare.

Controalele vor fi realizate de către grupuri comune formate din angajații Agenției pentru Supraveghere Tehnică și din cadrul Inspectoratului pentru Protecția Mediului, cu implicarea la necesitate a reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceste instituții vor raporta săptămânal despre acțiunile întreprinse și rezultatele verificărilor efectuate.

Autoritățile naționale pledează în continuare pentru cooperare cu agenții economici și cetățenii. În scopul menținerii securității antiincendiare și asigurării securității alimentare a țării, se solicită prudență și respectarea reglementărilor de protecţie împotriva incendiilor, transmite MAIA.

Amintim că în luna septembrie, pe teritoriul Danube Oil Company în Portul Internațional Liber Giurgiulești, s-a produs prăbușirea unor capacități de păstrare a șrotului - două din cele șase. Ulterior, la mijlocul lunii ianuarie 2023, un rezervor de păstrare a cerealelor al aceleiași companii a luat foc. Astfel, în urma mai multor nereguli depistate, autoritățile au sistat activitatea companiei „Danube Oil Company”, parte a companiei Trans-Oil Moldva, din portul Giurgiulești.
loading ...