CUM POȚI DESCHIDE O AFACERE CU DULCIURI PREGĂTITE ÎN CONDIȚII DE CASĂ? Istoria de succes a Anei Cucu din Colibași

06 mai 2022
Viața la sat nu este un impediment pentru a lansa o afacere. Acest fapt îl demonstrează și Ana Cucu din raionul Cahul, satul Colibași. Ea este o femeie independentă, care a reușit să pună pe picioare un business mic şi dulce. Totul a început de la un hobby pe care îl practică de aproximativ trei decenii. Și asta nu e tot, pe lângă faptul că este antreprenoare, femeia activează în calitate de contabil la o Asociație de împrumut din localitate. 

În prezent, Ana Cucu este cunoscută în regiunea de Sud a țării noastre pentru dulciurile nemaipomenit de delicioase, pregătite în condiții de casă. 

Prepar torturi ca să le readuc oamenilor zâmbetul pe buze măcar pentru câteva clipe. Fiecare prăjitură în parte este o capodoperă pentru mine, încerc să onorez comenzile cât mai aproape de cerinţa clientului şi în mod unic. Uneori, primesc comenzi pe care nu le-am mai realizat, dar nu am refuzat niciodată vreo comandă. Le duc la bun sfârșit cu brio, precizează Ana Cucu.

Probabil vă întrebați cum le reușește pe toate?! Se dedică profesiei de contabil, iar nopțile și în zilele libere dă frâu liber creativității și pregătește prăjituri pentru clienți. La început, gătea pentru familie, prieteni și rude. Mai târziu, fiind încurajată de cei apropiați, a lansat și o afacere, care, de-a lungul timpului a reușit să acumuleze o bază de clienți fideli. Afacerea a fost lansată din întâmplare. În anul 2011, Ana Cucu a participat la câteva seminare de instruire cu privire la iniţierea unei afaceri, evenimente organizate de către Asociaţia Femeilor de Afaceri din Cahul „FEMIDA” cu suportul Winrock Moldova. Astfel, a învăţat cum se elaborează un plan de afaceri. Deşi era decisă să aplice pentru un grant în domeniul agriculturii, până la urmă a scris Business planul pentru afacerea pe care o gestionează acum, în domeniul cofetăriei. Antreprenoarea a câştigat un grant în valoare de 15 mii de lei, datorită căruia a procurat utilaj profesionist pe care nu şi-ar fi permis să-l achiziţioneze cu banii proprii.

Antreprenoarea recunoaște că, afacerea îi asigură un venit mai mare decât locul oficial de muncă. 

O femeie trebuie să înveţe să se descurce singură în viaţă, dar este foarte important ca în ceea ce face să fie susţinută de familie, a declarat Ana Cucu. 

Pe viitor, planifică să se extindă într-o afacere de familie și  îi va implica pe cei apropiați: soțul și copii. De asemenea, visul ei este să lanseze propria cofetărie ce va oferi doritorilor posibilitatea de a gusta cele mai gustoase deserturi. Totuși, unele momente de incertitudine și dificultăți nu-i dau voie să avanseze atât cât și-ar dori. 

Întotdeauna, este loc de mai bine în ceea ce faci. Este bine să visezi şi să vrei mai mult, însă femeile sunt din fire mai indecise. Aşa că eu mă mai gândesc în ceea ce priveşte afacerea aceasta, mă documentez referitor la aspectele legale și  chestiunile financiare.

În concluzie, femeia îndeamnă  toate femeile care au un hobby, să lanseze o afacere. Aceasta poate însemna o sursă de venit suplimentară. De asemenea, recenziile pozitive de la clienți te fac să devii și mai bun în ceea ce faci, susține Ana. 

Sursa: platformafemeilor.md

CUM POȚI DESCHIDE O AFACERE CU DULCIURI PREGĂTITE ÎN CONDIȚII DE CASĂ? Istoria de succes a Anei Cucu din Colibași

CUM POȚI DESCHIDE O AFACERE CU DULCIURI PREGĂTITE ÎN CONDIȚII DE CASĂ? Istoria de succes a Anei Cucu din Colibași

CUM POȚI DESCHIDE O AFACERE CU DULCIURI PREGĂTITE ÎN CONDIȚII DE CASĂ? Istoria de succes a Anei Cucu din Colibași

loading ...