https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.28 EUR
17.92 USD
0.25 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
PEPENII VERZI ȘI GALBENI AU APĂRUT ÎN VÂNZARE. Vezi cât costă un kilogram de fructe

PEPENII VERZI ȘI GALBENI AU APĂRUT ÎN VÂNZARE. Vezi cât costă un kilogram de fructe

19 jun 2020
Pepenii verzi și galbeni și-au făcut apariția pe rafturile magazinelor din țară. Cei drept sunt importați de peste hotare, dar pofticioșii au toate șansele să îndeplinească dorințele. Specialiștii recomandă însă să fim atenți la ceea ce procurăm și să consumăm fructele într-o cantitate moderată, pentru a preveni apariția unor probleme de sănătate.

“ Nu putem spune că toate fructele de import sunt mai periculoase decât ale nostre. Un factor important este cantitatea de nitrați pe care o au, dar cu toții știm că pentru a crește, fructele au nevoie de ele. La pepenele verde cantitatea optimă de nitrați este de 60 mg la un kilogram. De cele mai multe ori este importantă cantitatea acestora, dar nu țara de producere. Pentru a preveni intoxicațiile, dereglările tractului digestiv sau alergiile, trebuie să consumăm o cantitatea moderată de fructe” a spus Luminița Suveică, expert în sănătate publică.În același timp, specialiștii recomandă să așteptăm până când se vor coace fructele autohtone pentru a savura din plin gustul și aroma acestora. De asemenea, este important să ținem cont de câteva reguli, atunci când procurăm pepenele verde și cel galben.

Recomand oamenilor să mai aștepte un pic și să procure pepenii verzi și cei galbeni crescuți la noi. Nu trebuie să cumpărăm cele mai frumoase fructe și legume, pentru că de multe ori, acestea conțin o cantitate mai mare de nitrați. Nu știu de ce, la noi oamenii cred că doar pepenii verzi și cei galbeni sunt periculoși, însă ridichea și legumele frunzoase pot avea o cantitate mai mare de nitrați. Recomand oamenilor după ce procură fructele să le spele bine și să le lase în apă rece măcar pentru o oră. Ei pot adăuga și o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a reduce concentrația de nitrați” a mai spus Luminița Suveică.

În supermarketele din capitală prețul unui kilogram de pepene verde adus din Turcia începe de la 7, 95 lei, iar pentru un kilogram de pepene galben, va trebuie să scoatem din buzunare de la 18,95 până la 79 de lei. Deși sunt destul de scumpe, trebuie să știți că anul trecut, în această perioadă, în magazinele și piețele din Moldova, un kilogram de pepene galben era vândut cu 80 de lei. Pentru a mânca fructe moldovenești, la preţuri normale, va trebui să aşteptăm până în luna iulie.

 
„AGROCEREALE” ARE UN NOU PREȘEDINTE. Cine este proaspătul șef ales de Adunarea Generală a Asociației afli AICI
30 jul 2021
MIGDALELE DE LA NĂPĂDENI! Le găsiți la Cămara Fest, crescute cu drag de familia Preguza
30 jul 2021
ÎNDEMNUL UE CĂTRE CONSUMATORI: Să respectăm țăranii și agricultura autentică. Ce recomandări ne sunt oferite
30 jul 2021
CEI MAI BUNI AGRICULTORI DE LA SOROCA ȘI-AU ADJUDECAT TROFEUL. Cine sunt ei și ce afaceri dezvoltă
29 jul 2021

PEPENII VERZI ȘI GALBENI AU APĂRUT ÎN VÂNZARE. Vezi cât costă un kilogram de fructe

PEPENII VERZI ȘI GALBENI AU APĂRUT ÎN VÂNZARE

Vezi cât costă un kilogram de fructe

PEPENII VERZI ȘI GALBENI AU APĂRUT ÎN VÂNZARE. Vezi cât costă un kilogram de fructe

loading ...