https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
PLOȘNIȚA CEREALELOR: metode eficiente de combaterea lor

PLOȘNIȚA CEREALELOR: metode eficiente de combaterea lor

26 mai 2020
În Republica Moldova culturile cerealiere sunt cele mai cultivate. Din acest motiv, fermierii acordă o atenție sporită protejării culturilor împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor, care pot reduce semnificativ recolta.

Un dăunător ce își face apariția în cultura de orz și grâu este ploșnița. Acest dăunător specific pentru culturi importante poate compromite roada dacă nu sunt luate măsuri la momentul oportun. Ploșniță adultă înțeapă tulpinele tinere, frunzele florilor și boabele, iar consecințele apar imediat. În locul unde a fost atacată planta apare o îngălbenire a frunzei și se răsucește. În cazul spicelor de grâu, acestea se aleg cu un aspect albicios, fapt ce anunță sterilitatea. Boabele plantei afectate de acțiunea nocivă a ploșniței de cereale au o textură zbârcită, sunt deformate și prezintă pe suprafața lor puncte negre, care sunt înconjurate de o zonă decolorată. Nu în ultimul rând, producția este afectată în mod direct, prin scăderea drastică a cantității de grâu obținute la hectar.Ploșnița cerealelor poate fi prevenită prin metode simple, care sunt la îndemâna agricultorilor experimentați. Insecticidele fiind aplicate la avertizare atât pentru adulți cât și pentru larve.

Despre insecticidul ce poate combate acest dăunător vedeți aici.

Totodată, este indicată cultivarea soiurilor cu maturare timpurie. Această cale de a evita apariția ploșniței de cereale, pe termen lung, are rolul de a reduce efectul nociv al populației adulte de insecte asupra culturilor. O altă soluție ar fi recoltarea timpurie a culturilor. Acest lucru reduce puterea impactului ploșniței de cereale asupra culturilor cerealiere. 
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

PLOȘNIȚA CEREALELOR: metode eficiente de combaterea lor

PLOȘNIȚA CEREALELOR: metode eficiente de combaterea lor

PLOȘNIȚA CEREALELOR: metode eficiente de combaterea lor

loading ...