Aplicarea practicilor internaționale sporesc calitatea fructelor din Republica Moldova contribuind la extinderea exporturilor către piața UE și alte destinații internaționale.
În acest context, peste 60 de producători și exportatori de cireșe au participat la seminarul „Cultura cireșului - operațiuni tehnologice” prezentat de către Toon Vanrykel, agronom și specialist în producția de cireșe la DEPA Fruit din Belgia.
În cadrul seminarului, participanții au aflat despre tehnologiile belgiene de pregătire a pomilor pentru sezonul rece și despre importanța calității materialului săditor, în obținerea unei recolte bogate. Instruirea a inclus și informații cu privire la tehnicile corecte de tăiere, cu exemple practice, precum și informații despre irigare și fertilizare.
Evenimentul s-a desfășurat la Corjova, Criuleni, fiind organizat pentru al doilea an consecutiv de Asociația Moldova Fruct, cu suportul Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.
Exportul de cireșe este o prioritate pentru producătorii moldoveni, iar în 2024, livrările de cireșe către UE au crescut cu 1200%.