CÂND PLANTĂM USTUROIUL DE TOAMNĂ. Sfaturi utile

20 sep 2023
Dacă vrei să plantezi usturoiul toamna, atunci să știi că trebuie să respecți anumite perioade, mai ales dacă vrei să obții și rezultate pe măsură. Cele mai bune luni în care se plantează usturoiul sunt septembrie și octombrie. Totuși, dacă locuiești într-o zonă unde temperaturile scad mult mai repede atunci când vine toamna, trebuie să plantezi usturoiul cu 2 săptămâni înainte de venirea primului îngheț.
 
Dacă respecți aceste perioade, usturoiul plantat va avea timp să se dezvolte în mod corect și va rezista pe toată durata sezonului rece. În cazul în care nu vei planta usturoiul în septembrie sau octombrie, trebuie să știi că în noiembrie este deja târziu să faci acest lucru, iar decembrie iese din discuție.
 
Cum să plantezi usturoiul în mod corect
Pe lângă perioada în care se plantează usturoiul, ar fi bine să afli și câteva sfaturi despre întreaga operațiune. În primul rând, ar fi bine să știi că la plantare se aleg cățeii de usturoi cei mai mari, pentru a obține legume de calitate.
 
Desigur, distanța de plantare este foarte importantă, pentru că plantele au nevoie să se dezvolte în mod corect. Distanța dintre rânduri trebuie să fie de 25 de centimentri, iar distanța dintre plantele de pe același rând trebuie să fie de 15 centimetri.
 
Și locul unde plantezi usturoiul este foarte important. Alege o suprafață unde plantele vor avea parte de lumina soarelui doar în prima parte a zilei. Astfel, te asiguri de buna creștere a usturoiului și rezultatele din toamnă vor fi pe măsura așteptărilor.
 
Ar fi bine să iei în considerare și mulcirea plantației de usturoi, iar în acest sens îți recomandăm să folosești paiele sau scoarța de copac. Nu folosi folia neagră deoarece va crește și temperatura solului, iar asta înseamnă că usturoiul se va opri mai repede din creștere.
 
Apa este foarte importantă. Irigarea usturoiului se va face în mod constant. Poți testa solul cu degetul și ține minte că umezeala trebuie să se mențină la câțiva centimetri în pământ.
 
Ar fi bine să ții și creșterea buruienilor sub control. Periodic ar fi bine să le smulgi. Nu uita că buruienile vor absorbi din apa și nutrienții destinați usturoiului, iar asta înseamnă o creștere încetinită.
Spor la grădinărit!
 
Sursa: Când.ro 
 
loading ...