CU CE UDĂM/STROPIM ROȘIILE ÎN LUNA IULIE PENTRU RECOLTE BOGATE?

28 jun 2024
De multe ori, soluțiile pentru a trata sau fertiliza legumele din grădină sunt din cele mai simple și la îndemâna oricui, trebuie doar să ne informăm. În acest material vorbim despre un ingredient de bucătărie, care ne poate ajuta să avem o recoltă frumoasă de roșii. Mai exact, ce putem adăuga în iulie în apă, pentru ca roșiile noastre să crească mai frumoase.
 
Este vorba despre zahăr. Această soluție de apă cu zahăr va determina microorganismele din sol să devină mai active, iar astfel vor avea un efect pozitiv asupra tulpinii, cât și a rădăcinilor. Este ceea ce în literatura de specialitate se numește procesul de mineralizare a azotului.
 
De exemplu, dacă folosiți zahăr pentru a vă îngriji mușcatele veți observa ca florile se vor înmulți mai repede fără a se usca. Folosit pe post de îngrășământ natural, pudra dulce ajută plantele să absoarbă eficient și mult mai repede nutrienții din sol. Totodată, ține la distanță bolile care afectează sistemul radicular.
 
Desigur, trebuie să avem grijă să nu exagerăm cu zahărul pe care îl punem în apa pentru roșii. Acest amestec de apă cu zahăr poate fi folosit pentru roșiile noastre doar o dată pe lună, altfel riscăm să atragem furnici.
 
Mai mult, dacă folosim prea des amestecul de apă cu zahăr, planta poate începe să nu mai absoarbă suficient de multă apă pentru a crește. Ideal ar fi să nu folosim acest truc decât atunci când roșiile deja au început să prindă acea culoare roșie specifică.
 
Dar, acesta nu este singurul beneficiu. De asemenea, ingredientul dulce poate fi utilizat ca îngrășământ în timp ce stropiți legumele și fructele. Totodată, poate fi întrebuințat și pentru plantele de apartament.
 
Aveți nevoie de 32 de grame de drojdie uscată, zahăr, jumătate de litru de lapte gras, toate amestecate în 10 litri de apă. Soluția o veți turna într-un pulverizator. Trebuie menționat că pentru a da roade, soluția trebuie aplicată doar pe partea inferioară a frunzelor. Primele efecte ar trebui să apară în cinci zile.
 
Sursa: Playtech
 
loading ...