CUM ÎNCĂLZIM SOLARUL IARNA FĂRĂ A UTILIZA GAZ

24 nov 2023
Există mai multe metode prin care poți încălzi un solar pe timp de iarnă, iar unele dintre ele implică costuri minime pentru tine ca gospodar. Este important să știi că solarul este special conceput pentru a oferi căldură răsadurilor pe timpul iernii, iar de multe ori nu este nevoie de căldură în plus. Totuși, acest lucru depinde foarte mult de poziționarea lui. Încearcă să îl construiești într-un loc în curte unde este sigur că va primi lumina soarelui pe tot parcursul zilei.
 
Încălzirea solarului cu compost

Una dintre variante este de a apela la compost. Foarte mulți gospodari experimentați cunosc faptul că o anumită cantitate de compost poate genera căldură suficientă, încât plantele să fie încălzite atât cât au nevoie. Acesta este un amestec de materiale organice și diferite deșeuri naturale aflată în descompunere. Ia în considerare faptul că va face față doar la o suprafață destul de mică, așa ca nu este ideal pentru solariile foarte mari.
 
Încălzirea solarului cu energie electrică

O variantă mult mai avansată din punctul de vedere al tehnologiei sunt încălzitoarele electrice. Acestea vin cu un temporizator și un termostat care ajută la automatizarea proceselor de pornire și oprire. De obicei, este un sistem folosit de cei care nu sunt obișnuiți să stea mereu cu ochii pe solar și au nevoie de un sistem inteligent care pornește singur atunci când este nevoie.
 
Multe solarii nu necesită o atenție specială din partea ta, mai ales dacă sunt echipate cu tot ce au nevoie, adică sisteme de irigare și de încălzire. Totuși, chiar și fără ele, vei reuși să cultivi legume sănătoase și nutritive destul de ușor.
 
Sursa: Atomico
 
loading ...