CUM STROPIM ȘI FERTILIZĂM CASTRAVEȚII CU LAPTE? Rețeta și indicații, AICI

04 jul 2023
În încercarea de a obține recolte bogate, de cele mai multe ori, apelăm la soluții chimice. Însă, există și anumite ingrediente naturale care pot ajuta la obținerea recoltei dorite. Cei care au încercat acest truc spun că utilizarea laptelui în tratarea bolilor la castraveți dă rezultate pozitive. Aflați în material cum se face compoziția minune care salvează legumele.

Efectul stropirii cu lapte la castraveți

Un studiu realizat de cercetătorii din Egipt, publicat în revista științifică Researchgate, a scos la iveală faptul că laptele poate ajuta recolta de castraveți. Savanții au ajuns la această concluzie după ce s-au axat pe studierea efectelor tratamentelor foliare asupra plantelor de castraveți infectate cu boli fungice.

În cadrul studiului, aceștia au folosit în tratarea castraveților laptele crud de vacă și zerul. Rezultatul i-a uimit pe savanți. Ca acest tratament să funcționeze este necesar ca laptele să fie diluat cu apă. Pentru reducerea severității bolii este necesar ca plantele să fie stropite cu această compoziție de minim patru ori.Laptele poate vindeca bolile la castraveți datorită acizilor grași, proteinelor, zaharurilor, sărurilor, enzimelor, mineralelor și vitaminelor. Însă, se pare că laptele nu este eficient doar la tratarea bolilor apărute la castraveți ci și a bolilor apărute la alte plante, precum roșiile, trandafirii și ardeii. Studiile efectuate de cercetători au scos la iveală faptul că, legumele tratate cu lapte pot crește mai mari într-un timp rapid.

Beneficiile îngrășământului cu lapte

Laptele, folosit ca îngrășământ, se poate folosi în toate stadiile de dezvoltare, întrucât conține o serie de micro și macro elemente necesare și asigură un rod bogat. De asemenea, important de menționat este faptul că acesta se poate înlocui cu zerul, care are aceleași efecte benefice pentru cultură.
 
Potrivit experților, sunt necesare doar două aplicări, una la scurt timp după plantare și înainte sau în timpul înfloririi. În plus, pentru a intensifica eficiența laptelui, dar și pentru a combate apariția bolilor, se poate adăuga iod peste soluție.

Iată de ce ai nevoie:
  • 500 ml de lapte
  • 10 litri de apă
  • 10 picături de iod
Spor la grădinărit!

Sursa: Play tech
 
loading ...