https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.22 EUR
17.78 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.65 UAH
IMPORTATORII DIN CROAȚIA INTERESAȚI DE PRUNELE ȘI STRUGURII DIN MOLDOVA. Condițiile impuse de această piață

IMPORTATORII DIN CROAȚIA INTERESAȚI DE PRUNELE ȘI STRUGURII DIN MOLDOVA. Condițiile impuse de această piață

09 oct 2020

Croația este încă o țară pe care producătorii moldoveni au reușit să o cucerească datorită fructelor de calitate pe care le-au exportat. Totuși, un rol deosebit în promovarea produselor autohtone și a producătorilor locali le-au avut întrunirile și campaniile organizate. Recent, în cadrul unei inițiative de promovare a fructelor și strugurilor moldovenești pe piața din Europa Centrală și de Est, lansată de Centrul Regional de Consultații în Business, în parteneriat cu Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova ”Cunoaște-și importatorul”, a fost lansat un video informativ pentru agricultorii din Moldova despre cerințele pe care le au importatorii croați.
 
•Condițiile pentru strugurii de masă
 
Principalele condiții solicitate de importatorii din Croația pentru strugurii de masă sunt calibru 18+, ciorchine verde, ambalare în lăzi de lemn a câte 8 kg cu logo imprimat și prevăzute cu generatoare de dioxid de sulf pentru păstrarea strugurilor, iar certificatele GLOBALG.A.P. și GRASP constituie un avantaj. Totodată, strugurii care nu au aceste criterii vor fi tratați ca struguri de calitate inferioară, iar la comercializare vor avea un preț mai mic.
 
•Condițiile pentru prune
 
Importatorii croați au condiții bine stabilite și pentru prune. Este vorba despre calibrul 30+, ambalare în lăzi din lemn cu logo imprimat a câte 9 kg. Ca și în cazul strugurilor, certificatele GLOBALG.A.P. și GRASP constituie un avantaj.
Și nu doar Croația este interesată de producția moldovenească. Tatiana Burca, specialist marketing, proiectul USAID/APM, a declarat că și pe piața din Slovenia sau Polonia există loc pentru fructele și strugurii din Moldova, iar importatorii din Europa Centrală deși vor să importe din țara noastră, este necesar ca producătorii locali să respecte mai multe condiții.
 
Importatori din Croația și Slovenia au vizitat producătorii moldoveni, au inspectat plantațiile și infrastructura de păstrare, sortare și ambalare de care dispun antreprenorii noștri. În rezultatul acestor activități, struguri de masă, soiul Moldova, au ajuns pe rafturile rețelelor Konzum din Croația și Mercator din Slovenia”, a precizat Octavian Olaru, reprezentantul CRCB.
 
Conform datelor statistice, în 2019 Croația a importat din Republica Moldova 619 tone de prune în valoare de 300 de mii de dolari și peste 160 de tone de struguri de masă în valoare de circa 151 de mii de dolari. Sezonul comercial 2020 pentru prune și struguri abia începe, iar prin intermediul USAID/APM deja au fost livrate în Croația 20 de tone de prune.
 
STRATEGIA APLICATĂ DE “FRESH TIME” PENTRU A-ȘI PĂSTRA ANGAJAȚII. Mai multe afli AICI
18 jun 2021
CĂPȘUNELE PENTRU EXPORT: PLINE DE NOROI ȘI LIPSĂ DE BRAȚE DE MUNCĂ PENTRU RECOLTARE. Ce spun experții
18 jun 2021
“CASA DIN LUNCĂ”, PRIMA PENSIUNE ECOLOGICĂ DIN ȚARĂ. Unde se află și cine vă așteaptă, aflați mai jos
15 jun 2021
LEGUME NATURALE DE LA LEOVA. Unde le găsiți, cine le cultivă și cum le puteți comanda online, aflați AICI
14 jun 2021

IMPORTATORII DIN CROAȚIA INTERESAȚI DE PRUNELE ȘI STRUGURII DIN MOLDOVA. Condițiile impuse de această piață

IMPORTATORII DIN CROAȚIA INTERESAȚI DE PRUNELE ȘI STRUGURII DIN MOLDOVA

Condițiile impuse de această piață

IMPORTATORII DIN CROAȚIA INTERESAȚI DE PRUNELE ȘI STRUGURII DIN MOLDOVA. Condițiile impuse de această piață

loading ...