MOLDOVA FRUCT, LA FRESKON 2024: Parteneriate comerciale de succes

15 apr 2024
Moldova Fruct, alături de șase producători și exportatori de fructe, membri ai asociației, a participat la expoziția internațională de fructe și legume, Freskon 2024, desfășurată în perioada 11-13 aprilie, la Salonic, Grecia.
 
Anul acesta, standul „Moldova un gust deosebit” a atras atenția importatorilor din Polonia, Germania, Slovenia, Franța, Grecia, Spania, Lituania, Estonia, Iordania și alte țări. În timpul expoziției, s-a observat o cerere sporită pentru mere și un interes crescut pentru cireșele moldovenești, în contextul unei scăderi a volumului de cireșe pe piața locală din Spania.Astfel, reprezentanții companiei spaniole Cherry World, impresionați de calitatea și gustul cireșelor din sezonul precedent, imediat după expoziție planifică o misiune comercială în Moldova, pentru a stabili parteneriate și negocia volume mai mari, informează Moldova Fruct.

În anul 2023, cireșele, prunele și strugurii din Moldova au ajuns pe piața Uniunii Europene în cantități fără precedent. Însă producătorii moldoveni rămân ancorați în realitățile actuale și continua să investească în îmbunătățirea calității fructelor și infrastructura de post-recoltare. Aceste investiții demonstrează angajamentul alinierii noastre la noile standarde de calitate și sustenabilitate a fructelor moldovenești, subliniază  directorul executiv al Moldova Fruct, Iurie Fală.
 
Ediția din acest an a expoziției Freskon a atras peste 220 de expozanți, peste 4300 de vizitatori și 250 de comercianți găzduit, oferind o platformă excelentă pentru interacțiunea între producători, exportatori, importatori și comercianți de fructe proaspete din Europa.
 
Participarea la Freskon 2024 este importantă pentru pomicultorii moldoveni, deoarece marchează începutul sezonului de fructe și oferă oportunitatea de a stabili noi parteneriate comerciale. Expoziția reprezintă nu doar o platformă de promovare a fructelor moldovenești, ci și un cadru favorabil pentru consolidarea poziției Republicii Moldova pe harta exportatorilor de fructe, toate acestea fiind posibile datorită suportului Proiectului USAID Moldova Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova (Dezvoltăm Moldova Rurală) și Western NIS Enterprise Fund.
loading ...