CORTEVA AGRONOMY DAY 2024: Hibrizi performanți, culturi protejate

14 jun 2024
A devenit o tradiție deja ca după Corteva Harvest Day, unde fermierii învață tehnologii inovatoare de cultivare, să iasă în câmp pentru a le testa. Și în acest an, Corteva Agronomy Day a adunat producătorii agricoli la Varnița Anenii Noi, în gospodăria lui Jardețchi Dorin și Jardețchi Nicolae. Obiect de studiu au fost loturile demonstrative de rapiță, grâu, porumb și floarea-soarelui, cultivate după tehnologia Corteva.


 
Maria Cârjă, Marketing Manager Corteva, Md & Ro:
Vă mulțumim că sunteți alături de noi în această zi imporetantă. Corteva este cea mai mare companie de agricultură din lume cu un portofoliu complet. La noi, veți găsi semințe, genetică de cea mai înaltă calitate, produse de protecție a plantelor și produse biologice.


 
Jean Ionescu, Country Leader Corteva Md & Ro:
Suntem compania care dă tonul inovațiilor, care lansează pe bandă rulantă tehnologie și produse de cea mai înaltă calitate. Prin brandul Pioneer, suntem compania lider atât în R. Moldova, cât și în România, la porumb, floarea-soarelui, rapiță și soia.Vali Folea, Customer Technology Specialist Corteva RO & MD:
Evenimentul de astăzi este dedicat elitei fermierilor, ei sunt actorii principali. Le punem la dispoziție cele mai bune produse, cele mai bune tehnologii, dar și consilierea tehnică pentru a ajunge la performanță și pentru a genera profit.
 
Corteva și-a îmbogățit portofoliul de produse biologice. Soluții care suplinesc nevoile plantelor într-un mod inteligent, create în conformitate cu nevoile pe care le au culturile.


 
Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Corteva Md & Ro:
Am aplicat în loturile de la Varnița produse precum Kinsidro Nutri – un produs benefic, mai ales, fermierilor ce se confruntă cu metalele blocate în sol. Este un produs ce se aplică în prima fenofază de vegetație. Utrisha N este produsul numărul unu la nivel mondial. Este produsul care aduce plantei azot atâta cât îi trebuie și când îi trebuie.
 
Începând cu acest an, oferta Corteva pentru cultura de rapiță este mult mai bogată. Compania aduce în piață singura linie de rapiță cu conceptul Sclerotinia protector. Aceștia vor asigura performanță în cultura de rapiță, inclusiv în rotații scurte cu floarea-soarelui.
 


Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds Corteva RO & MD:
Vedeta zilei de astăzi este cultura de rapiță. PT303 este hibridul care are gradul cel mai ridicat de toleranță, chiar rezistență la sclerotinia. Peste 90% din plante sunt protejate. Este hibridul care deține recordul la nivel european pentru producție.

În prezent, starea culturilor corespunde cu perioada lor de dezvoltare, sunt sănătoase, viguroase și promit recolte mari. Toate acestea se datorează inclusiv pachetului de produse fitosanitare, aplicate în termeni optimi și cu responsabilitate maximă.


 
Alexandra Petcuci, Category Marketing Manager Erbicide Corteva Md & Ro:
Din câte putem vedea, culturile din toate loturile demonstrative sunt curate de buruieni, fără boli și fără dăunători și vor înregistra producții de înaltă calitate.
 
La eveniment au fost prezenți aproximativ 200 de producători agricoli din diferite raioane ale țării, care s-au convins o dată în plus că fac alegerea corectă atunci când decid să aibă încredere în tehnologiile Corteva.


 
Mihai Caracaci, fermier din s. Varnița, r. Anenii Noi:
Este un eveniment util pentru noi, aflăm lucruri noi, utile pentru creșterea producției. Rapița lui Dorin arată foarte bine, ne dorim cu toți un astfel de rezultat. Suntem interesați să testăm și noi hibrizii de porumb de la Corteva.
 


Fermierii au avut parte de un mediu propice pentru discuții, sfaturi practice și recomandări de la experții Corteva. Care sunt impresiile lor, dar și experiența cu produsele Corteva, vedeți în materialul VIDEO.
Top știri
Din aceeași categorie
Știri recomandate
loading ...