PRODUCĂTORII MOLDOVENI, LA EXPOZIȚIA INTERNAȚIONALĂ MACFRUT 2023

03 mai 2023
Moldova Fruct, alături de membrii săi, participă la cea de-a 40-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate de Fructe și Legume, Macfrut 2023, care se desfășoară în perioada 3-5 mai la Rimini, Italia.

Macfrut 2023 este un eveniment dedicat inovațiilor din domeniul fructelor și legumelor, la care participă companii de top la nivel global. Suntem aici pentru a prezenta Moldova ca furnizor de fructe proaspete de calitate, dar și pentru a afla despre tendințe și tehnologii moderne de producere, post-recoltare și ambalare a fructelor, spune directorul Moldova Fruct, Iurie Fală.

Participarea în cadrul evenimentului este posibilă datorită suportului Agenției de Investiții din Moldova și Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova.

Macfrut reprezintă întregul lanț de aprovizionare, cu implicarea sectoarelor: producție, tehnologii, ambalaje, logistică și diverse servicii. Toate evenimentele din cadrul expoziției oferă numeroase oportunități de afaceri, cunoștințe și perspective, întâlniri B2B cu expozanții, întrevederi și conferințe la nivel înalt etc.La ediția din acest an participă 1100 de expozanți, și peste 1500 de cumpărători internaționali acreditați.

În aceiași perioadă, tot în Italia, regiunile Rimini, Verona și Ferrara, se află într-o vizită de studiu un grup un grup de opt producători și exportatori de fructe în cadrul căreia urmează să se familiarizeze cu experiența fermierilor italieni de producere a cireșelor, care sunt printre liderii internaționali în producerea cireșelor de calitate înaltă. Pentru că agricultorii din Moldova doresc să sporească competitivitatea cireșelor moldovenești pe piața internațională, ei vor vizita compania Michele Giorri, pentru a se informa despre noile soiuri și portaltoaie de cireș, sisteme inovative de plantare și sisteme multifuncționale integrate de combatere a dăunătorilor.

Totodată, membrii Asociației planifică să viziteze pepiniera Salvi Vivai, specializată în producerea și comercializarea materialului săditor pentru livezi de meri, peri și cireși, precum și portaltoaie pentru meri și peri.
loading ...