ROSSELHOZNADZOR A DISTRUS 7 TONE DE CIREȘE MOLDOVENEȘTI

29 jul 2022

Aprozimativ șapte tone de cireșe moldovenești au fost distruse la Moscova. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că fructele au fost infectate cu molii.

La 20 iulie 2022, Oficiul Rosselkhoznadzor pentru orașul Moscova, regiunile Moscova și Tula, la postul de control fitosanitar situat la depozitul de depozitare temporară al OST-Terminal LLC, în timpul controlului fitosanitar de carantină, s-a depistat că un lot de cireșe dulci proaspete cu greutatea de 6,77 tone este infectat cu un dăunător de carantină – molia orientală (Grapholita molesta Busck.), precizează Rosselhoznadzorul.

Prezența dăunătorului în cireș a fost confirmată printr-o examinare de laborator efectuată de specialiștii Centrului de carantină a plantelor din subordinea Rosselkhoznadzor (FGBU „VNIIKR”).

Potrivit informațiilor Rosselkhoznadzor, Departamentul a emis o notificare proprietarului încărcăturii pentru a lua măsuri în legătură cu fructele contaminate. Proprietarul a decis să le distrugă.

În conformitate cu legislația fitosanitară a Federației Ruse, fructele infectate sunt distruse sub controlul Departamentului.

De la începutul sezonului, Rosselhoznadzor a inspectat circa 500 de vehicule și a efectuat control fitosanitar de carantină asupra a peste nouă mii de tone de fructe cu sâmburi care au venit din Moldova.

Molia este un dăunător periculos care dăunează fructelor și lăstarilor acestora. Fructele afectate sunt distruse pentru că nu mai pot fi consumate. Deteriorarea gravă a lăstarilor provoacă o lipsă de creștere a masei verzi. Fructele deteriorate sunt complet distruse. În zonele de răspândire, poate distruge de la 50 la 100% din recoltă.
 

ROSSELHOZNADZOR A DISTRUS 7 TONE DE CIREȘE MOLDOVENEȘTI

ROSSELHOZNADZOR A DISTRUS 7 TONE DE CIREȘE MOLDOVENEȘTI

ROSSELHOZNADZOR A DISTRUS 7 TONE DE CIREȘE MOLDOVENEȘTI

loading ...