CE FACEM SĂ AVEM O CULTURĂ SĂNĂTOASĂ ÎNCĂ DIN T1?

28 feb 2024
Principalele boli care afectează puternic culturile de cereale păioase își fac apariția chiar din primăvară, cum ar fi făinarea, pătarea în ochi, septorioza, iar dacă factorii de mediu sunt favoribili și restul bolilor pot apărea mai devreme.
 
Verben™ este cel mai nou și mai puternic fungicid special creat și lansat de Corteva Agriscience în 2022 pentru a asigura protecția cerealelor încă de la primul tratament din primăvară. Prin utilizarea lui Verben™ în primul tratament T1, beneficiem de puterea curativă și preventivă a celor două substanțe active conținute. Având o plantă curată chiar din T1, putem optimiza schema tehnologică, fără a face rabat de la producție, deoarece planta va fi curată încă din primăvară și va fi mai rezistentă în fața următoarelor valuri de infecție.
 
Verben™ este fungicidul cu acțiune curativă și preventivă. Formularea îi permite aplicarea și la temperaturi scăzute, momente cheie în protecția fitosanitară a cerealelor păioase. Un mare avantaj: Verben™ este protejat de riscul spălării la o oră de la aplicare.
 
Cum ne protejăm cultura cu Verben™?
Verben™ este un produs unic pe piața din Rep. Moldova, Corteva fiind singura companie care are în portofoliul său molecula proquinazid, cea mai puternică moleculă utilizată în controlul făinării.
 
Cel mai mare conținut de prothioconazol din Rep. Moldova: 200 g/l (adică 150 g/ha prothioconazol la doza recomandată de 0,75 l/ha sau 200 g substanță activă/ha la doza maximă de 1 l/ha) îl găsim tot la Verben™.
 
Proquinazid este cea mai performantă moleculă pentru combaterea făinării, este întâlnită și în alte produse premium precum Talendo, efectul de vaporizare fiind avantajul diferențiator.
 
Verben™ controleaza cele mai păgubitoare boli foliare ale cerealelor: Erysiphe graminis- Făinarea, Septoria tritici – Septorioza, Pyrenophora teres- Sfâșierea frunzelor, Septoria nodorum- Septorioza spicelor, Puccinia recondita- Rugina brună.
 
Momentul de aplicare este țintit pe T1, pentru combaterea celor mai agresive boli Septoria tritici – Septorioza,  Erysiphe graminis- Făinarea). Datorită miscibilității foarte bune, poate fi aplicat împreună cu regulatori de creștere, erbicide și insecticide.
 
Alegeți produsul Verben™ pentru o cultură sănătoasă încă din T1!
 
Adrian Ionescu - Category Marketing Manager Insecticide, Fungicide & Biologicals- Corteva Agriscience RO & MD.

Sursa foto: AGROMEDIA
loading ...