COMBATEREA BURUIENILOR ȘI A LUPOAIEI DIN CULTURA DE FLOAREA-SOARELUI

10 apr 2023
Pentru o cultură profitabilă de floarea-soarelui sunt importante: pregătirea terenului, alegerea hibrizilor potriviți, combaterea buruienilor, a dăunătorilor și a bolilor.

Combaterea buruienilor și a dăunătorilor

Un sol bine pregătit trebuie să rămână curat, pentru ca floarea-soarelui să aibă cele mai bune condiții de răsărire. Combaterea buruienilor este o verigă esențială a tehnologiei de cultură încă din preemergență, pentru exprimarea potențialului maxim al hibrizilor. Soluțiile cu eficacitate înaltă, dovedită în timp, sunt erbicidele 
Dual Gold® și Gardo® Gold de la Syngenta.

Pe lângă buruieni, floarea-soarelui poate fi atacată și de Orobanche cumana, plantă parazit cu un grad ridicat de agresivitate și virulență, cu impact negativ asupra producției.

Suprafețe mari în Moldova sunt afectate de prezența acestui parazit. Listego® Pro este soluția pentru combaterea optimă a Lupoaiei, un produs complet și complex în postemergență, pentru utilizare în tehnologia Clearfield®Plus.

Listego® Pro conține adjuvantul unic COLLEAF, care are rolul de absorbție superioară a erbicidului pe suprafața frunzelor.

Erbicidul are un spectru complet de combatere cu eficacitate ridicată pe cornuți, pălămidă, ambrozie, ciumăfaie, lobodă și graminee anuale.

Listego® Pro asigură un control excelent al tuturor raselor de lupoaie cu efect de lungă durată, datorită noii formulări cu un risc scăzut de fitotoxicitate asupra culturii de floarea-soarelui, maximizând potențialul genetic al hibrizilor Clerafield® Plus.

Pentru controlul Orobanche cumana produsul se va utiliza în doza de 1,0 l/ha, de la stadiul de 2 frunze la stadiul de 8 frunze al culturii. Se recomandă a fi utilizat singur, nu în amestec cu alte produse.


 
Toate detaliile despre produsele de protecție a plantelor și Listego® Pro pot fi găsite pe site-ul www.syngenta.md.

Vă invităm să luați legătura cu reprezentanții Syngenta din zona dvs. Contacte, AICI.
 
loading ...