DUMITRU ORESCU, DESPRE SECRETUL RECOLTELOR PERFORMANTE

26 feb 2024
În fiecare an, Syngenta este alături de fermieri cu un portofoliu complet, gata să răspundă tuturor necesităților fermierilor. Calitatea hibrizilor performanți, adaptați la condițiile climatice din zona noastră și a produselor de protecție o demonstrează alegerea agricultorilor, care rămân fideli produselor companiei.

Dumitru Orescu, administratorul CAP „Roada Dumbravei” din satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni cultivă grâu, porumb, floarea-soarelui, culturi multianuale pe o suprafață de 1300 de hectare. Genetica Syngenta ocupă un procent semnificativ în cadrul întreprinderii de mult timp deja. În fiecare an, fermierul testează produsele noi pe loturi demonstrative din cadrul gospodăriei sale, pe care, ulterior, le introduce în tehnologia de cultură.
 
Dumitru Orescu, administratorul CAP „Roada Dumbravei”:

La cultura de grâu, utilizăm produsele Syngenta deoarece pe piață nu găsim altele mai bune. În anul 2023, am utilizat Amistar Prime Pack în T1 și Elatus Era în T2, datorită cărora am reușit să păstrăm o cultură curată de boli și sănătoasă.  
Hibrizii de floarea-soarelui de la Syngenta îi cultivăm din momentul când au apărut pe piață. Suntem foarte mulțumiți, genetica lor este perfectă, au toleranță bună la mană și la alte boli din cultură și tolerează bine seceta.
 
Hibrizii de porumb Syngenta sunt preferații noștri. Sunt productivi, o mare parte sunt cu profil Artesian™, adică toleranți la secetă. Pentru combaterea buruienilor graminee anuale şi perene, precum şi a buruienilor cu frunza lată la porumb, noi de mult timp folosim erbicidul Elumis, un erbicid selectiv care își face treaba foarte bine. În ultimii ani dăunătorii ne dau bătăi de cap, de aceea am început să utilizăm insecticidul Karate Zeon și suntem foarte mulțumiți de acest produs.

Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta în R. Moldova:

În urma alegerii fermierilor în sezonul 2023, suntem numărul 1 în piață. Satisfacția fermierilor ne încurajează să venim cu noutăți pentru ei. Noi ne propunem ca prin produsele cu care venim să le aducem doar beneficii. Noutățile în genetică cum sunt SY Futura AR - primul hibrid înregistrat pentru cultivare în noua tehnologie A.I.R.™ de la Syngenta, Subeo HTS la floarea-soarelui sau SY Helenor, SY Pamplona și Spectral la porumb, soiurile de grâu Pibrac și SY Rocinante pentru cereale, sunt o dovadă că ne propunem să fim alături de fermieri și în următorii ani cu soluții de încredere.
 
Informații detaliate despre toate produsele Syngenta găsiți pe site-ul www.syngenta.md.
 
Pentru recomandări personalizate, alegerea hibridului potrivit și a produselor de protecția plantelor, puteți să contactați reprezentantul Syngente din regiunea dvs.
  • Zona Nord: Vitalie Ursachi, tel.: 069 108 576
  • Zona Centru: Victor Camerzan, tel.: 061 230 330
  • Zona Sud: Vicor Timotin, tel.: 061 088 030
 
loading ...