ZIUA CÂMPULUI SYNGENTA LA HÂRTOPUL MARE, CRIULENI

26 jun 2023
Prezentarea geneticii de ultimă generație și a tehnologiei de performanță

În data de 22 iunie, Syngenta a organizat Ziua Câmpului la lotul demonstrativ din gospodăria CAP Roada Dumbravei, satul Hârtopul Mare, raionul Criuleni. Fermierii au avut ocazia să afle informații utile despre noutățile companiei: inovațiile la cultura de porumb și floarea-soarelui; despre tratament sămânță la cereale și oferta de produse la culturile de rapiță și grâu pentru sezonul 2023-2024.

Rezultatele optime se obțin cultivând varietăți înalt productive, ca cele de la Syngenta, împreună cu o eficientă strategie de protecție. Astfel, au fost prezentate și programele de protecție la culturile menționate, compania având un portofoliu complex de produse de cea mai înaltă calitate.

Startul evenimentului a fost dat de Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta în R. Moldova, care a menționat că scopul acestuia este de a aduce cât mai mute noutăți fermierilor. Directorul Syngenta a subliniat că echipa, alături de partenerii cu care colaborează, dezvoltă, creează și aduce tehnologii care să bucure fermierii, să asigure producții și rezultate.

Oleg Cojocaru, Director Vânzări Syngenta, R. Moldova:
Faptul că astăzi suntem împreună, este datorită dumneavoastră, fermierilor, care ați acceptat invitația noastră. Echipa Syngenta, împreună cu gazda, domnul Dumitru Orescu, au muncit destul de mult, iar rezultatul muncii este cel pe care îl vedem în loturile comerciale și demonstrative.

Silviu Caimac, Bussiness Manager Produse Tratament Semințe Cereale pentru Zona Mării Negre:
Suntem aici pentru a prezenta tehnologiile și avantajele produselor Syngenta. La capitolul produse tratament semințe cereale avem un portofoliu complet: insecto-fungicidul Austral® Plus și două fungicide - Vibrance® Duo și Celest ® Extra, produse pe care mulți fermieri le-au utilizat deja și care au confirmat eficacitatea foarte înaltă.

Alexandru Neamțu, Reprezentant Vânzări Cultura Mare, zona Centru:
În lot, avem două soiuri de grâuPibrac și SY Rocinante, soiuri cu toleranță înaltă la boli, cu potențial de producție foarte ridicat. În plus, un mare avantaj este că semințele sunt tratate cu insecto-fungicidul Austral® Plus. Observăm un câmp curat de boli, care arată foarte bine, spice pline, asta datorită tratamentelor efectuate cu Amistar® Prime Pack în T1 și cu Elatus® Era în T2.

La cultura de rapiță, am introdus un hibrid nouSY Iowa - care a înregistrat rezultate foarte înalte de producție în toate loturile de testare și toleranță înaltă la principalele boli.

Agricultorii au avut posibilitatea să vadă direct în câmp cum s-au dezvoltat toți hibrizii de porumb și de floarea-soarelui din portofoliu, inclusiv noile varietăți, precum hibrizii de porumb SY Pamplona (FAO 290) și Spectral (FAO 310) sau hibridul de floarea-soarelui Subeo HTS – varietate High Oleică adaptată tehnologiei Express®, dar și varietățile care se află în testare.

Fermierii prezenți la eveniment au apreciat rezultatele obținute pe lotul de la Hârtopul Mare și au împărtășit și din experiența proprie cu produsele Syngenta.

Dumitru Orescu, Administrator CAP Roada Dumbravei:
La cultura de grâu, folosim doar produse Syngenta din motiv că altele mai bune nu găsim pe piață. La floarea-soarelui, de când au apărut hibrizii Syngenta, doar pe ei îi cultivăm. Un avantaj mare este toleranța înaltă la mană – nu am avut această problemă în câmp de când am început să cultivăm hibrizi de floarea-soarelui Syngenta. Suntem foarte mulțumiți deoarece genetica este net superioară, comparativ cu alte companii.

Andrei Ambrosie, Inginer-agronom SRL Darialex Grup:
La majoritatea culturilor din gospodărie, aplicăm produsele de protecție a plantelor Syngenta. Utilizăm cu încredere Amistar® Prime Pack la grâu, Amistar® Gold la rapiță, urmează să îl aplicăm și la floarea-soarelui.

A fost o întâlnire productivă și utilă atât pentru fermieri, cât și pentru echipa Syngenta.

Oleg Cojocaru, Director Vânzări, Syngenta, R. Moldova:
Mulțumim fermierilor care au răspuns pozitiv invitației noastre. Ne dorim să fim alături de ei și în următorii ani. Să venim cu soluții de încredere pentru toți agricultorii din Republica Moldova.

Informații detaliate despre toate produsele Syngenta, găsiți pe site-ul oficial al companiei www.syngenta.md. De asemenea, fermierii le pot adresa întrebări reprezentanților de vânzări ai companiei.
 
loading ...