FERMIERI MAI INFORMAȚI, DECIZII MAI ASUMATE CU AGRODAT.MD

23 feb 2024
AGRODAT.md, platforma destinată fermierilor, cercetătorilor, studenților și tuturor celor interesați de agricultura din Republica Moldova a fost lansată oficial. De astăzi, la doar un click distanță, avem acces la date fără de care nu mai putem face agricultură de performanță.
 

Noi putem și știm cum să eficientizăm agricultura. AGRODAT.md este mai mult decât o platformă. Este un hub cu date utile pentru toți. Fiecare poate găsi ceva util pentru el. Prin furnizarea unor informații precise și actualizate, AGRODAT.MD permite fermierilor să ia decizii informate și să gestioneze eficient resursele și riscurile în agricultură. Platforma contribuie la optimizarea programului de lucru, la creșterea producției și calității culturilor, și la reducerea impactului negativ al factorilor climatici și al bolilor asupra recoltelor, susține Sergiu Smocinschi, fondator AGRODAT.md.
 
Platforma oferă informații detaliate și personalizate pentru planificarea culturilor, gestionarea riscurilor climatice, optimizarea programului de lucru și luarea deciziilor în timp real. Utilizatorii platformei au acces la diverse soluții și informații agricole, printre care se numără:
  • Harta online a temperaturii aerului, solului și precipitațiilor.
  • Monitorizarea umidității pe frunze și a radiației solare.
  • Prognoze meteorologice și agricole.
  • Recunoașterea bolilor și dăunătorilor.
  • Imagini satelit NDVI pentru controlul culturilor.
  • Ghid agronomic și actualizări ale politicilor agricole.
  • Chat-uri și grupuri de discuții tematice.
  • Raportări agricole guvernamentale și informații de certificare a produselor.
Salutăm acest eveniment, organizat în vederea identificării unor soluții utile pentru fermieri. Ne bucură faptul că acestea sunt de ordin inteligent. Agricultura, de rând cu alte domenii de activitate din economia națională, utilizează tehnologiile digitale. Este important să avem asemenea parteneri, care contribuie la dezvoltarea capacităților fermierilor pe segmentul digitalizării. Practica ne demonstrează că un fermier bun nu poate avea succes fără aplicarea instrumentelor digitale, susține Grigore Baltag, reprezentant MAIA.
 
Digitalizarea, sunt sigur, va revoluționa agricultura din Republica Moldova și o va alinia de rând cu țările în care agricultura este una performantă. Sunt sigur că tehnologiile prezentate astăzi aici vor favoriza trecerea agriculturii de la noi la etapa 4,0, a menționat Sergiu Popa, decanul Facultății Științe Agricole, Silvice și ale Mediului.
 
AGROMEDIA.md este partener AGRODAT.md. Vom colabora pentru a veni cu informații utile și sfaturile specialiștilor din domeniu pe subiecte și probleme la zi.
 

AGRODAT va furniza date imperios necesare pentru agricultori despre posibile pericole și probleme din câmp, iar AGROMEDIA vine cu informații despre soluții, tehnologii inovatoare, sfatul specialiștilor în domeniu pentru a-i ajuta să le depășească. Împreună, informăm corect și în timp real pentru a susține fermierii din R. Moldova, a menționat Cristina Untilă, fondator AGROMEDIA.md.

Lansarea platformei AGRODAT.md a fost posibilă cu suportul proiectului „Tehnologiile Viitorului” (FTA).
 
 
loading ...