CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN. Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

30 apr 2021

Familia Cerven din Vulcănești și-a deschis o cramă și o pensiune direct în curtea casei. Este vorba despre KaraGana Winery, o mică afacere din sudul republicii, care a început, inițial, cu producerea vinului de casă din struguri crescuți în propria vie. Activitatea era mai degrabă un hobby și un tribut adus tradiției, după care familia a decis să treacă la un nivel complet nou al calității produsului. Vinificatorul Gheorghe Cerven, capul familiei, a hotărât să deschidă chiar în curtea casei o cramă și o pensiune turistică.  
 

Grație Proiectului de competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Suedia, crama KaraGani a avut ocazia să participe la Programul de mentorat, implementat în comun cu Asociația Micilor Viticultori din Moldova. Astfel, micii antreprenori au trecut de la producția de vin de casă la cel îmbuteliat, racordându-se la standardele înalte ale calității.
 
Pe lângă echipamentele moderne, KaraGani a beneficiat și de sfaturi profesionale pentru dezvoltarea procesului de vinificare și potențialul turistic al agropensiunii. În plus, le-a fost oferit sprijin pentru a-și dezvolta brandul și strategia de marketing, lucrul care i-a ajutat să obțină acces pe piețele interne și de export, precum Danemarca, Regatul Unit și România. Mai mult, crama a fost echipată cu o bucătărie complet funcțională, unde oaspeții pot gusta faimoasele preparate găgăuze și bulgărești.
 
Vinurile KaraGani au accent găgăuz, devenite solicitate pe piața locală și internațională. Kara Gani concurează în competiții internaționale de prestigiu și revine acasă de fiece dată cu trofee. Succesul vinăriei  demonstrează potențialul enorm al industriei vitivinicole și al turismului, capabile să transforme zonele rurale ale Moldovei în locuri de atracții pentru străini.
 
Familia Cerven își așteaptă vizitatorii și sunt gata să le ofere cele mai gustoase momente, combinate cu vinul care cucerește tot mai mulți consumatori. Pentru că #ePosibilAcasă!
 
Top știri

COREEA DE SUD: O piață-țintă pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova

15 oct 2021

ALTEREGO: vinul ce a cucerit aurul în primul an de activitate

12 oct 2021

VINUL ȘI LEVĂNȚICA: două pasiuni pe care Nicu Ulinici vrea să le transforme în tradiție

09 oct 2021

CE FACEM DUPĂ RECOLTAREA STRUGURILOR? Vezi câteva recomandări în acest sens

08 oct 2021

VINUM ESTATE: vinul cu tradiții seculare, înrudit cu Zuckerberg, la primului vernisaj dedicat micilor producători de vinuri. Vezi detalii

08 oct 2021
Din aceiași categorie

STRUGURII DIN SOIUL MOLDOVA: Preț diferit oferit de traderi și de fabricile de vin. Ce cred fermierii despre calitate

21 sep 2021

ARCADIE FOȘNEA PLEACĂ DE LA CHATEAU VARTELY. Unde se va refugia celebrul oenolog și ce sentimente trăiește, afli AICI

09 aug 2021

DUMITRAȘ WINERY, VIN PRODUS DE UN TATĂ ÎNȚELEPT ȘI TREI FII ASCULTĂTORI. Îl găsiți la Vadul-Leca și Cămara Fest

04 aug 2021

SOIURILE APIRENE, STRUGURII NOII GENERAȚII. În colecția antreprenorului Petru Mihov găsim 16 feluri de ciorchini fără semințe

25 aug 2021

CRISTINA FROLOV DEMISĂ DE LA ONVV. Există mai multe versiuni

27 sep 2021

CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN. Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN

Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN. Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

loading ...