CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN. Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

30 apr 2021

Familia Cerven din Vulcănești și-a deschis o cramă și o pensiune direct în curtea casei. Este vorba despre KaraGana Winery, o mică afacere din sudul republicii, care a început, inițial, cu producerea vinului de casă din struguri crescuți în propria vie. Activitatea era mai degrabă un hobby și un tribut adus tradiției, după care familia a decis să treacă la un nivel complet nou al calității produsului. Vinificatorul Gheorghe Cerven, capul familiei, a hotărât să deschidă chiar în curtea casei o cramă și o pensiune turistică.  
 

Grație Proiectului de competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Suedia, crama KaraGani a avut ocazia să participe la Programul de mentorat, implementat în comun cu Asociația Micilor Viticultori din Moldova. Astfel, micii antreprenori au trecut de la producția de vin de casă la cel îmbuteliat, racordându-se la standardele înalte ale calității.
 
Pe lângă echipamentele moderne, KaraGani a beneficiat și de sfaturi profesionale pentru dezvoltarea procesului de vinificare și potențialul turistic al agropensiunii. În plus, le-a fost oferit sprijin pentru a-și dezvolta brandul și strategia de marketing, lucrul care i-a ajutat să obțină acces pe piețele interne și de export, precum Danemarca, Regatul Unit și România. Mai mult, crama a fost echipată cu o bucătărie complet funcțională, unde oaspeții pot gusta faimoasele preparate găgăuze și bulgărești.
 
Vinurile KaraGani au accent găgăuz, devenite solicitate pe piața locală și internațională. Kara Gani concurează în competiții internaționale de prestigiu și revine acasă de fiece dată cu trofee. Succesul vinăriei  demonstrează potențialul enorm al industriei vitivinicole și al turismului, capabile să transforme zonele rurale ale Moldovei în locuri de atracții pentru străini.
 
Familia Cerven își așteaptă vizitatorii și sunt gata să le ofere cele mai gustoase momente, combinate cu vinul care cucerește tot mai mulți consumatori. Pentru că #ePosibilAcasă!
 

CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN. Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN

Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

CRAMA DIN CURTEA FAMILIEI CERVEN. Ce descoperi la KaraGani Winery și unde se află pensiunea turistică

loading ...