https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.00 EUR
17.28 USD
0.24 RUB
4.31 RON
0.62 UAH
LEGEA VIEI ȘI VINULUI A FOST MODIFICATĂ

LEGEA VIEI ȘI VINULUI A FOST MODIFICATĂ

17 dec 2020
Modificarea Legii Vei și Vinului a fost aprobată de cabinetul de miniştri. Acest lucru a fost necesar pentru a asigura transparența mecanismului actual de gestionare, calculare, încasare și evidență a contribuțiilor în Fondul Viei și Vinului, precum și de a susține producătorii din domeniul vitivinicol prin reducerea unor cheltuielilor financiare achitate în calitate de contribuții în Fond, se arată în nota informativă a documentului

Ministrul Ion Perju a precizat că acest lucru va duce la excluderea neclarităților legate de formarea și gestionarea bugetului Oficiului Național al Viei și Vinului și al Fondului Viei și Vinului.

Modificările sunt pentru susținerea producătorilor din domeniul vitivinicol, diminuând povara financiară a acestora prin reducerea unor cheltuielilor financiare achitate în calitate de contribuții în fond. Astfel, nu se va achita pentru strugurii vinificați în Republica Moldova și pentru materia primă produsă în țara noastră – se va achita doar pentru litru de produs îmbuteliat. Drept consecință, implementarea normelor propuse vor asigura claritate și vor spori eficiența și eficacitatea gestionării mijloacelor alocate în Fondul Viei și Vinului. De asemenea, vor spori atractivitatea ramurii pentru actorii din sector și vor asigura dezvoltarea durabilă a sectorului vitivinicol”, precizat în cadrul ședinței ministrul Ion PERJU.

Ministrul a subliniat că aprobarea proiectului de hotărâre se aliniază principiilor și valorilor promovate de Uniunea Europeană, iar implementarea prevederilor nu necesită cheltuieli financiare suplimentare din bugetul de stat.

APA ŞI VÂNTUL FURNIZEAZĂ CEA MAI MARE PARTE A ELECTRICITĂŢII DIN SURSE DE ENERGIE REGENERABILĂ
14 jan 2021
PROBLEMA EXPORTULUI DE STRUGURI. De ce unii fermieri nu își pot livra marfa
11 jan 2021
PESTA PORCINĂ AFRICANĂ FACE RAVAGII ÎN ROMÂNIA
05 jan 2021
SECTORUL NUCIFER MOLDOVENESC ÎN 2020
05 jan 2021

LEGEA VIEI ȘI VINULUI A FOST MODIFICATĂ

LEGEA VIEI ȘI VINULUI A FOST MODIFICATĂ

LEGEA VIEI ȘI VINULUI A FOST MODIFICATĂ

loading ...