PRACTICI MODERNE DE MARKETING PENTRU VINIFICATORII MOLDOVENI

07 jun 2023
Companiile vinicole autohtone vor învăța practici moderne de marketing. În perioada 8-23 iunie, în cadrul Programului USAID „Farmer-to-Farmer”, implementat de CNFA Moldova, un voluntar american va instrui vinificatorii moldoveni.

Este vorba despre Matt Novac, care a mai vizitat țara noastră în ultimii doi ani. Actuala misiune se va axa, în principal, pe elaborarea unor planuri de comercializare a vinului ecologic și pe practicile organice de combatere a bolilor și dăunătorilor viței-de-vie.

Agenda vizitei include și organizarea unui seminar privind cele mai eficiente tehnici de marketing, precum și asistarea reprezentanților Institutului Ştiinţifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare în producerea vinurilor ecologice.Pe durata aflării sale în țara noastră, Matt Novac are prevăzute și o serie de vizite în plantații de viță-de-vie, la vinării, târguri specializate, dar și întâlniri cu producători, asociații de fermieri și reprezentanți ai unor proiecte de dezvoltare.

Chiar dacă Republica Moldova dispune de bogate tradiții în domeniul vinificației, iar în ultimii ani popularitatea vinului ecologic este în creștere, doar trei companii vinicole moldovenești au obținut până acum certificarea acestui produs.
loading ...