R. MOLDOVA PARTICIPĂ LA PROWEIN, DÜSSELDORF CU UN VIN CREAT CU AJUTORUL INTELIGENȚEI ARTIFICIALE

11 mar 2024
51 de vinării din Republica Moldova participă zilele acestea la expoziția ProWein la Düsseldorf, Germania. Vinificatorii noștri se prezintă cu mândrie sub Wine of Moldova, în cadrul expoziției, atrăgând atenția specialiștilor, somelierilor și vizitatorilor din toate colțurile lumii.
 
Acest an marchează un moment istoric pentru vinificația din Moldova: este lansat Chelaris, un vin revoluționar creat cu ajutorul inteligenței artificiale. Chelaris este o fuziune între patrimoniul viticol secular al țării și cele mai avansate tehnologii.

La gala de premiere a concursului internațional Mundus Vini Spring Tasting 2024, Republica Moldova a participat cu 64 de mostre de vin. La acest eveniment, care a avut loc în prezența a aproximativ 500 de invitați, s-au acordat premii pentru „Excelență în vin și spirtoase”. În total, vinificatorii noștri au obținut 55 de medalii de aur și 37 de argint.


 
Oaspeții sunt așteptați până pe 12 martie, la standul Wine of Moldova pentru a celebra spiritul inovator, bogăția tradițiilor și gustul autentic al vinurilor noastre.
 
Expoziția este organizată anual în Düsseldorf, Germania. Aici se adună adună mii de expozanți, vizitatori, somelieri, comercianți și experți din întreaga lume.
loading ...