VINURILE MOLDOVENEȘTI CUCERESC ȚARA SOARELUI RĂSARE

27 mar 2024
În această săptămână, delegația Oficiul Național al Viei și Vinului, împreună cu reprezentanți ai vinăriilor din țară, se află într-o vizită de lucru în Japonia. Vinificatorii din Republica Moldova au mers în Japonia cu scopul de a identifica noi oportunități de colaborare și a promova Vinului Moldovei printre experții niponi.
 
În țara Soarelui Răsare au mers reprezentanți ai vinăriilor bine cunoscute precum: Purcari Wines, Radacini, Combinatul de Vinuri „CRICOVA” S.A., Chateau Vartely Winery, Gitana Winery 1953 și Asconi Winery.


 
Potrivit Wine of Moldova, vizita cuprinde o serie de activități cheie:
  • Branding și Marketing alături de Asociația Importatorilor de Vinuri și Băuturi Spirtoase din Japonia.
  • Lecții valoroase oferite de dl. Tanabe, un somelier japonez recunoscut.
  • Interacțiuni directe cu peste 40-50 de importatori, pavând calea către noi parteneriate și oportunități semnificative.
 
De asemenea, se va organiza o sesiune dedicată somelierilor japonezi, unde vinăriile noastre vor face networking și vor prezenta vinurile. Este o oportunitate majoră de a înțelege mai bine preferințele pieței japoneze.
 
Delegația din țara noastră mai are oportunitatea să descopere ospitalitatea japoneză și turismul cultural autentic în cadrul unui Ryokan tradițional, urmat de întâlniri de afaceri care promit să consolideze legăturile dintre Moldova și Japonia.
 
Vizita a fost posibilă datorită suportului acordat de Ambasada Republicii Moldova în Japonia, USAID, Moldova JICA - Japan International Cooperation Agency. Aceasta este o demonstrație evidentă a faptului că, prin unitate și dedicare, Wine of Moldova continuă să cucerească inimi și piețe noi, consolidându-și astfel prezența pe scena internațională.
 
loading ...