„FEMEI PENTRU ALBINE”. Angelina Jolie și Guerlain învață femeile cum să-și dezvolte o afacere în apicultură

25 mai 2022
Cu ocazia zilei internaționale a albinei, casa de parfumuri Guerlain, UNESCO și actrița Angelina Jolie își unesc forțele pentru a lansa cea de-a doua ediție a programului de afaceri în apicultură „WomenForBees” (Femei pentru albine) în Cambodgia.

În prima ediție a programului, au participat mai multe femei apicultoare din Europa. Acesta s-a desfășurat în perioada 21 iunie 2020 – 21 iunie 2021, la OFA (Observatorul Francez de Apdologie) din dealurile Sainte-Baume, în Provincia franceză și a fost gestionat de experții OFA.

Programul de formare permite apicultorilor să dobândească cunoștințe practice despre cum se începe și gestionează o afacere apicolă durabilă. În calitate de noi antreprenori, femeile implicate se vor alătura comunității globale de apicultori care, împreună cu roiurile lor de albine, vor contribui la consolidarea biodiversității locale și vor transmite mai departe ceea ce au învățat.

Credem că un viitor fără albine este de domeniul fantasticului, dar realitatea este că populațiile de albine sunt în scădere în întreaga lume, din cauza activității umane. Dacă continuăm în acest ritm, consecințele asupra lanțului nostru alimentar și a biodiversității vor fi apocaliptice. La începutul colaborării mele cu Guerlain, am vorbit adesea despre albine: apoi am început să ne gândim serios la ce am putea face pentru a îmbunătăți situația. Să facem ceva de care să beneficieze atât albinele, cât și femeile. Solidaritatea feminină care se dezvoltă la nivel global în jurul programului „Femei pentru albine” este cu adevărat incitantă, a declarat Angelina Jolie.

Casa de parfumuri Guerlain a lansat și un parfum exclusiv dedicat albinelor. Aroma deosebită are și un ambalaj pe potrivă: o sticluță ce imită fagurele de miere.

Sursa: dailyluxury.it
loading ...