CEARA DE ALBINE – 10 BENEFICII MIRACULOASE. Hidratează Pielea, protejează ficatul și vindecă acneea. Mai multe, vedeți AICI

28 sep 2022
Ceara de albine este un produs excepțional de secreție al albinelor tinere de 12-18 zile, și al celor vârstnice, secretat din glandele cerifere aflate în abdomen, folosit la clădit fagurii sau căpăceală.

Din punct de vedere chimic, ceara este un amestec neomogen, complex și variabil de substanțe organice, asemănătoare cu grăsimea animală, intermediară între aceasta și cea vegetală. Printre componenții cerii de albine, în medie, se admit următorii: grăsimi, hidrocarburi, substanțe minerale, substanțe aromate.

Calitatea cerii de albine este influențată direct de recolta albinelor (flora, solul, sezonul culesului etc.) și de condițiile fiziologice ale familiei de albine pe de-o parte, iar pe de altă parte, de modalitatea de extracție (din faguri, căpăceală, bostine, la cald, la rece etc.). În funcție de acești factori, variază compoziția fizico-chimică a cerii calitativ și cantitativ.

Ceara de albine – Beneficii și utilizări

Tratează dermatita de scutec, psoriazisul și eczemele
Ceara de albine este o alegere excelentă pentru multe boli de piele. Un amestec de miere, ceară de albine și ulei de măsline este util în tratamentul dermatitei de scutec, a psoriazisului și a eczemelor. Un studiu realizat de Centrul Medical Specializat din Dubai și Laboratoarele de Cercetări Medicale din cadrul Institutului Islamic pentru Educație a fost conceput pentru a investiga efectele acestor trei substanțe și al amestecului asupra creșterii stafilococului auriu și ciuperca perfidă (candida albicans) izolate din specimene umane.

În cele din urmă, studiul a concluzionat că mierea și amestecurile de miere pot inhiba creșterea bacteriilor care pot afecta pielea și care pot provoca afecțiuni ale acesteia.

Hidratează Pielea
Ceara de albine este uimitoare pentru hidratarea pielii și se găsește frecvent în produsele de îngrijire a pielii și în produsele cosmetice. Poate ajuta la protejarea și repararea pielii uscate sau crăpate, deoarece are capacitatea de a bloca umiditatea.

Ceara are un conținut bogat în vitamina A și proprietăți emoliente, care înmoaie și hidratează pielea și ajută la dezvoltarea sănătoasă a reconstrucției celulare. Un alt beneficiu al utilizării sale este faptul că, deoarece este necomedogenă, nu va înfunda porii.

În afară de faptul că este un hidratant natural care tratează pielea uscată, poate fi folosită zilnic în primul rând pentru a preveni pielea uscată. Doar combinați ceara de albine cu ulei de migdale sau ulei de jojoba, câteva picături de ulei de vitamina E și aloe pentru a pregăti un remediu de casă pentru pielea uscată.

Protejează Ficatul
În 2013, Jurnalul Coreean de Medicină Internă a publicat un studiu care a investigat alcoolii găsiți în fagure și dacă efectele lor antioxidante au contribuit la protejarea ficatului. Cercetătorii au efectuat studiul folosind un amestec de alcool și ceară de albine pentru a evalua siguranța si eficacitatea la persoanele cu boala ficatului gras. Studiul a fost efectuat pe o perioadă de 24 de săptămâni, și s-a constatat că acest amestec a ajutat la normalizarea funcției hepatice și la îmbunătățirea simptomelor de ficat gras.

Scade Nivelul de Colesterol
Cercetările arată că alcoolii grași cu lanț foarte lung, derivați din ceară din plante scad nivelul  colesterolului la om. Efectele nutriționale sau de reglare produse de esteri de ceară sau de acizi alifatici si alcooli găsiți în cerealele nerafinate, ceară de albine și multe alimente derivate din plante, scad colesterolul cu densitate mică de lipoproteine (rău) cu 21% pana la 29% și cresc colesterolul cu  densitate mare de lipoproteine („bun”) cu 8 până la 15%.

Reduce Durerea și Are Efect Antiinflamator
Ca și medicament, ceara de albine a fost studiată pentru reducerea inflamației și a durerii și are ușoare efecte antiinflamatoare. Un studiu publicat în Jurnalul Coreean de Medicină Internă din 2014 arată că acesta a fost folosită pentru a trata inflamațiile cauzate de osteoartrită. Toți pacienții, aleși aleatoriu, au participat la studiu și 23 au prezentat o reducere a durerii, rigidității articulațiilor și a funcției fizice. Aceste reduceri au fost semnificative începând cu cea de-a doua săptămână și au crescut în timpul studiului.

Vindecă Acneea
Ceara de albine este unul dintre cele mai cunoscute remedii pentru acnee. Are puternice proprietăți antiseptice, vindecătoare și antiinflamatoare, ceea ce o face eficientă în tratamentul acneei, în special datorită conținutului de vitamina A.

Combinația dintre aplicațiile de îngrijire a pielii, o dietă sănătoasă și exercițiile zilnice reprezintă cea mai bună modalitate de a controla și preveni acneea.

Vindecă Buzele Crăpate și Uscate
Ceara de albine e balsamul perfect pentru buze datorită proprietăților sale de hidratare. Dacă suferiți de buze crăpate, aplicații topice de ceară de albine și alte câteva ingrediente pot oferi ușurarea mult dorită. Este ușor să îți faci propriul balsam de buze, combinând ulei de cocos, miere, vitamina E, și uleiurile esențiale preferate, cum ar fi portocale, mentă, lavandă sau lămâie.

Reduce vergeturile
Datorită abilității de a proteja pielea și de a reține apa, poate avea efecte benefice asupra acestor semne inestetice.

Conform unui studiu efectuat de Departamentul de Dermatologie si Biologie Cutanat al Institutului de Cercetare de la Colegiul de Medicină Yonsei din Coreea vergeturile sunt cicatrici dermice atrofice cu subțierea epidermei cauzată de scăderea numărului de fibre de colagen și de fibre elastice. Studiul sugerează că colagenul este o componentă majoră a matricei extracelulare, care este foarte importantă în vindecarea rănilor. Deoarece ceara de albine conține vitamina A, este utilă în producția de colagen, aceasta poate aduce beneficii majore la reducerea vergeturilor.

Combinând ceară de albine, lăptișor de matcă, sau unt de cacao, ulei de semințe de struguri și ulei de cocos, puteți avea un remediu natural pentru prevenirea si tratarea vergeturilor care ajută  și la îmbunătățirea nivelului de colagen.

Tratează Micoza Genitală și Infecțiile Fungice ale Pielii
Infecțiile cutanate și micozele genitale sunt cu siguranță enervante, dar pot fi tratate cu ajutorul cerii de albine. Deoarece este antiinflamatoare, aceasta poate ajuta la reducerea durerii asociate cu micoza genitală și cu infecțiile fungice cutanate, oferind în același timp hidratare care ajută la reducerea pruritului.

Cercetări timpurii  sugerează că aplicarea unui amestec de ceară de albine, miere și ulei de măsline, de trei ori pe zi timp de patru săptămâni poate ajuta în cazul infecțiilor fungice ale pielii și a micozei genitale.

Reduce Stresul și Oferă Relaxare
În mod normal, ceara de albine ne duce cu gândul la lumânări. Acesta este un lucru bun, deoarece lumânările făcute din parafină pot pune în pericol sănătatea ta și a familiei tale din cauza funinginei din parafină care poate fi inhalată. De asemenea, poate provoca daune importante în interiorul casei, afectând de exemplu computerele, aparatele electrice și conductele.

Optați în schimb pentru aceste lumânări naturale, care funcționează bine și pentru reducerea stresului. Dacă vă faceți propriile lumânări, citiți cu atenție etichetele pentru a fi siguri că ați primit un produs organic, fără toxine. Dacă însă optați să le cumpărați,  alegeți lumânări 100% din ceară de albine cu fitil de bumbac.

Mai multe despre utilizările cerii de albine
Pe lângă beneficiile și utilizările de mai sus, există câteva utilizări suplimentare pentru mierea și ceara de albine.

Ceara de albine este folosită în îngrijirea părului, îl hidratează fără a părea gras.

Dacă o utilizați pentru prepararea alimentelor, cel mai simplu mod este de a o pune în congelator pentru câteva ore și apoi să o dați pe răzătoare. Ceara albă și ceara de albine absolută sunt utilizate ca agenți de întărire în multe alimente și băuturi.

Ceara de albine absolută este folosită de regulă ca și aromă în săpunuri și parfumuri. Ceara albă de albine și cea absolută sunt, de asemenea, folosite pentru a lustrui pilulele. Ceara de albine galbenă este forma pe care o iubim cel mai mult din cauza stării sale naturale. Cu toate acestea, nu uitați să verificați ingredientele și instrucțiunile înainte de a folosi orice formă a acesteia și nu o utilizați dacă aveți o alergie cu care poate fi asociată.

Sursa: cutiabio.ro
loading ...