DE CE TREBUIE HRĂNITE ALBINELE PRIMĂVARA, CHIAR DACĂ A MAI RĂMAS MIERE ÎN STUPI?

14 apr 2022
Prima sarcină a apicultorului primăvara este curățenia generală în stupi. Este necesar să fie curățați stupii de albinele moarte sau de așa-numitele albine moarte. De asemenea, ar trebui să fie monitorizate starea de sănătate a coloniilor de albine și să fie tratate albinele acolo unde este necesar, transmite AGROMEDIA, cu referire la SEEDS.org.ua.
Este recomandat să fie evaluată starea familiilor nu doar prin examinarea stupului, ci și prin observarea zborului. Coloniile puternice zboară mai energic, după zbor, încep să curețe stupii de cadavrele de albine și resturi. În coloniile slabe de albine, insectele se pot târî de-a lungul pereților stupului sau ai intrărilor pentru o lungă perioadă de timp, în loc să aibă un zbor activ.
Un alt aspect important este hrănirea cu sirop de zahăr. Acest lucru se face de două ori pe an - toamna și primăvara. Primăvara, albinele trebuie hrănite artificial, chiar dacă în stupi a mai rămas miere.

Unii apicultori începători cred că dacă a rămas miere în stup, atunci nu este necesar să hrănești albinele primăvara. Nu este adevărat. Hrănim albinele acum nu pentru a avea o bază de hrană, ci pentru a „răsturna” coloniile după iernare, pentru o mai bună dezvoltare a coloniei. Atâta timp cât nu există mită, albinele au nevoie de așa numitele momeli stimulatoare, care creează o imitație de mită. Acest lucru va încuraja regina să depună ouă și să-și construiască o familie într-un timp mai scurt. Este necesar să se administreze sirop des, dar în proporții mici, de exemplu 0,5 litri pentru fiecare familie de 3, 5 ori cu un interval de o zi, două. Astfel, familiile devin mai puternice și au deja o resursă pentru prima colectare de miere, susține Anatoly Treus, un apicultor din regiunea Poltava, Ucraina.

Dacă pentru toamnă, siropul este preparat în proporție 1 la 2 (apă/zahăr), atunci primăvara - 1 litru de apă la 1,5 kilograme de zahăr, sugerează apicultorul.

Tot în perioada de extindere a familiilor primăvara, de obicei, nu pun rame goale, ci faguri cu sirop. Aceasta trebuie așezată lângă rama cu puiet, apoi albinele vor alege siropul și regina va depune ouă imediat, spune apicultorul.
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ANDREI ZAGAREANU: „În ultimii 10 ani, se observă un interes sporit față de apicultură”. Cum este marcată ziua albinei în Moldova, vedeți AICI

20 mai 2022

HIBRIZII DE CEREALE DAU MAI PUȚINĂ MIERE. Apicultor: „Rugăm liderii agricoli să cultive doar soiuri melifere”

17 mai 2022

ÎN ACEST AN, RAPIȚA NU PREA ARE NECTAR. Unii apicultori încă își hrănesc artificial albinele

10 mai 2022

APICULTORII – LA MASA DE DISCUȚII CU AUTORITĂȚILE. Lipsa specialiștilor în domeniu, una din cele mai dureroase probleme

10 mai 2022

VENINUL DE ALBINE: UN INGREDIENT MINUNE. Reduce ridurile, scoate inflamațiile, întărește imunitatea

09 mai 2022

DE CE TREBUIE HRĂNITE ALBINELE PRIMĂVARA, CHIAR DACĂ A MAI RĂMAS MIERE ÎN STUPI?

DE CE TREBUIE HRĂNITE ALBINELE PRIMĂVARA, CHIAR DACĂ A MAI RĂMAS MIERE ÎN STUPI?

DE CE TREBUIE HRĂNITE ALBINELE PRIMĂVARA, CHIAR DACĂ A MAI RĂMAS MIERE ÎN STUPI?

loading ...