https://www.facebook.com/agromedia.md/ https://www.instagram.com/agromedia.md/ https://www.youtube.com/channel/UCzZqYdSFtDc62a7O3EXEmPQ
Weather forecast for Chisinau
21.29 EUR
18.05 USD
0.24 RUB
4.32 RON
0.67 UAH
ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI. Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI. Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

30 oct 2020
Apicultorii din țară s-au confruntat cu un an greu din cauza înghețurilor din primăvară, dar și a secetei. Au strâns mai puțină miere, însă și așa se plâng că nu au piață de desfacere. În această situație s-a pomenit și Petru Sacara. Apicultorul se mândrește că are cea mai bună miere, iar acum este în căutarea clienților.

 "Piața de desfacere e chiar o problemă mare în acest an, avem puțină miere și o vindem la borcan. Din cauza pandemiei de COVID-19 nu participăm atât de des la târguri, dar oricum am avut parte de câteva expoziții și am fost prezenți. Noi ca apicultori chiar avem nevoie de aceste evenimente pentru a ne vinde marfa și a ne cunoaște consumatorul. Suntem prezenți la un târg în fiecare sâmbătă pe Calea Basarabiei în incinta clădirii "Casa Fermierului" și mai sunt organizate unele evenimente de Diana Crudu, iar cu ajutorul acestora noi am putut realiza cea mai mare parte din cantitatea de miere", a povestit apicultorul Petru Sacara.Apicultorul susține că vinde nu doar miere, ci și alte produse apicole, necesare pentru sănătatea oamenilor. La mare căutare este cocktailul apicol.

"Cocktailul apicol este foarte întrebat. Acesta este un amestec din miere, lăptișor de matcă și propolis", spune apicultorul Petru Sacara.

Petru Sacara menționează că își vinde marfa așa cum poate, inclusiv online. Astfel, cei care doresc să cumpere miere îi pot scrie pe pagina lui de Facebook sau îl pot apela la numărul de telefon 069 297976.

"Nu vrem să ne dea banii statul, am fi foarte mulțumiți dacă am avea cumpărători fideli, care să cumpere mierea noastră. În așa fel, putem să ne dezvoltăm și să sperăm la timpuri mai bune. Vreau să am posibilitatea să îmi vând produsul eu singur. Respectăm toate normele și facem livrări, ducem acasă mierea și vânzările online sunt o salvare, în caz contrar nu facem față", susține apicultorul.

Prețul unui kilogram de miere variază în acest an între 80 și 120 de lei kilogramul. Totuși, apicultorii spun că mai cedează din preț, cu până la 20 de lei la kilogram, dacă cumpărătorii achiziționează o cantitate mai mare. Potrivit datelor, în țara noastră sunt peste 7 500 de apicultori înregistrați oficial.
CARNE DE IEPURE DE LA BRĂVICENI, UN PRODUS BIO ȘI SĂNĂTOS! Recomandată chiar și de Federația Națională a Fermierilor
27 jul 2021
VREI O FERMĂ DE CĂPRIȚE, CU CAȘ MOALE ȘI LAPTE BUN? Urmează exemplul antreprenoarei Tatiana Leanca din Rezina
27 jul 2021
IGOR COPACINSCHI: „Piața din UE impune reguli stricte. BAYER vine cu trei produse fitosanitare omologate inclusiv în R. Moldova”
27 jul 2021
UNGHIURILE PROFITULUI LA PIERSICUL PLAT: De două ori mai scumpe decât cele obișnuite și considerate o cultură de nișă
26 jul 2021

ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI. Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI

Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI. Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

loading ...