ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI. Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

30 oct 2020
Apicultorii din țară s-au confruntat cu un an greu din cauza înghețurilor din primăvară, dar și a secetei. Au strâns mai puțină miere, însă și așa se plâng că nu au piață de desfacere. În această situație s-a pomenit și Petru Sacara. Apicultorul se mândrește că are cea mai bună miere, iar acum este în căutarea clienților.

 "Piața de desfacere e chiar o problemă mare în acest an, avem puțină miere și o vindem la borcan. Din cauza pandemiei de COVID-19 nu participăm atât de des la târguri, dar oricum am avut parte de câteva expoziții și am fost prezenți. Noi ca apicultori chiar avem nevoie de aceste evenimente pentru a ne vinde marfa și a ne cunoaște consumatorul. Suntem prezenți la un târg în fiecare sâmbătă pe Calea Basarabiei în incinta clădirii "Casa Fermierului" și mai sunt organizate unele evenimente de Diana Crudu, iar cu ajutorul acestora noi am putut realiza cea mai mare parte din cantitatea de miere", a povestit apicultorul Petru Sacara.Apicultorul susține că vinde nu doar miere, ci și alte produse apicole, necesare pentru sănătatea oamenilor. La mare căutare este cocktailul apicol.

"Cocktailul apicol este foarte întrebat. Acesta este un amestec din miere, lăptișor de matcă și propolis", spune apicultorul Petru Sacara.

Petru Sacara menționează că își vinde marfa așa cum poate, inclusiv online. Astfel, cei care doresc să cumpere miere îi pot scrie pe pagina lui de Facebook sau îl pot apela la numărul de telefon 069 297976.

"Nu vrem să ne dea banii statul, am fi foarte mulțumiți dacă am avea cumpărători fideli, care să cumpere mierea noastră. În așa fel, putem să ne dezvoltăm și să sperăm la timpuri mai bune. Vreau să am posibilitatea să îmi vând produsul eu singur. Respectăm toate normele și facem livrări, ducem acasă mierea și vânzările online sunt o salvare, în caz contrar nu facem față", susține apicultorul.

Prețul unui kilogram de miere variază în acest an între 80 și 120 de lei kilogramul. Totuși, apicultorii spun că mai cedează din preț, cu până la 20 de lei la kilogram, dacă cumpărătorii achiziționează o cantitate mai mare. Potrivit datelor, în țara noastră sunt peste 7 500 de apicultori înregistrați oficial.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022

TOPUL CELOR MAI RECOMANDATE VINURI PENTRU ANUL 2022: Vezi aici lista din zece branduri

10 jan 2022
Din aceeași categorie

PRIMUL LABORATOR DE ÎNSĂMÂNȚARE ARTIFICIALĂ A REGINELOR: Va produce material genetic autohtnot rezistent la boli

12 jan 2022

PASTEURIZAREA MIERII, UN KNOW-HOW ÎN APICULTURA MOLDOVENEASCĂ. Anatol Rusu de la Apifera despre inovație

17 dec 2021

Până la 31 decembrie, APICULTORII TREBUIE SĂ DECLARE NUMĂRUL FAMILIILOR DE ALBINE. Detalii de la ANARM

08 dec 2021

UN COMPLEX APICOL LA ORHEI: Aici va fi colectată, procesată, ambalată și depozitată mierea de la albinarii din raion

25 nov 2021

APICULTOR: Nimeni nu estimează pagubele suportate de pe urma intoxicării albinelor cu produse de uz fitosanitar

25 nov 2021

ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI. Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI

Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

ÎNDEMN PENTRU MOLDOVENI. Cumpără miere pentru a-ți ajuta sănătatea ta, dar și a susține apicultorii

loading ...