LONDON HONEY AWARDS PENTRU “REGINA NATURII”. Află istoria apicultorului, care în doi ani a lansat zece tipuri noi de miere

02 apr 2021

Nicanor Negru este un apicultor din raionul Ialoveni și directorul companiei Regina Naturii. Antreprenorul a reușit să schimbe strategia de comercializare a mierii de la vânzarea în butoaie la comercializarea mierii ambulate. Și asta grație îmbunătățirii calității mierii și diversificării ambalajului, fiind susținut financiar de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.
 
În ultimii doi ani, compania pe care o gestionează dl Negru, a lansat 10 noi tipuri produse de miere de calitatea superioară, comercializată în 15 modele de ambalaje destinate consumatorilor individuali, dar și HoReCa.
Pentru ambalarea mierii în borcane mici, USAID APM a oferit o linie de ambalare și etichetare, astfel reducând numărul de persoane implicate în procesul respectiv de la opt angajați la doi și micșorând timpul de lucru de trei ori. Totodată, pentru a face față provocărilor pandemiei COVID-19, USAID APM a sprijinit Regina Naturii la crearea etichetelor cu o nouă imagine a produselor și în lansarea unui magazin online de miere ambalată – www.reginanaturii.md . Investiția totală a fost de circa 3,5 milioane MDL, dintre care peste 1 milion MDL au fost oferiți de USAID.
 

Datorită acestor investiții, mierea Regina Naturii și-a extins prezența în mai multe rețele de magazine din țară, este comercializată în Romania și se negociază realizarea mierii ambalate în rețelele de magazine din mai multe state ale UE. Nicanor Negru declară că toate investițiile efectuate au condus la dezvoltarea unor produse de miere de cea mai înaltă calitate. “Până în prezent, circa 97 la sută din mierea produsă de noi era exportată en-gros (în butoaie de inox de 300 kg la un preț mai mic, care, ulterior, era ambalată și comercializată de către procesatori mari de miere din UE. Noi însă vrem să oferim mierea direct ambalată de noi, recunoscută după gustul excepțional și cu o imagine memorabilă. Ne dorim ca să oferim și consumatorilor din Moldova produse calitative și diverse, similare celor pe care le oferim consumatorilor europeni”, a explicat Nicanor Negru.
 
Compania colaborează cu circa 1.000 de apicultori din toată țară, monitorizați riguros la etapa de producere a mierii și de recoltare, pentru a asigura calitate înaltă mierii. Pentru a garanta calitatea și inofensivitatea mierii, produs este testat atât în laboratoarele din Republica Moldova, cât și din Germania. Ulterior, mierea este omogenizată și ambalată pentru comercializare.
 

În anul 2020, mai multe tipuri de miere marca Regina Naturii au fost premiate cu medalii de aur, argint și bronz pentru calitate și ambalaj în cadrul Expoziţiei Internaționale London Honey Awards. Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova a acordat, pe parcursul ultimilor patru ani, multiplă asistență tehnică și financiară sectorului apicol din Moldova, astfel încât mierea moldovenească să fie competitivă pe piața externă. În acest context, au fost acordate granturi în valoare totală de circa 865 mii USD, care au generat investiții adiționale din partea sectorului privat de peste 1, 94 milioane USD.
Top știri

CE TREBUIE SĂ FACĂ APICULTORII ÎN STUPINE PENTRU A EVITA ROIRILE? Cum poate fi întrerupt roitul?

22 apr 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022
Din aceeași categorie

ANDREI ZAGAREANU: „În ultimii 10 ani, se observă un interes sporit față de apicultură”. Cum este marcată ziua albinei în Moldova, vedeți AICI

20 mai 2022

HIBRIZII DE CEREALE DAU MAI PUȚINĂ MIERE. Apicultor: „Rugăm liderii agricoli să cultive doar soiuri melifere”

17 mai 2022

ÎN ACEST AN, RAPIȚA NU PREA ARE NECTAR. Unii apicultori încă își hrănesc artificial albinele

10 mai 2022

APICULTORII – LA MASA DE DISCUȚII CU AUTORITĂȚILE. Lipsa specialiștilor în domeniu, una din cele mai dureroase probleme

10 mai 2022

VENINUL DE ALBINE: UN INGREDIENT MINUNE. Reduce ridurile, scoate inflamațiile, întărește imunitatea

09 mai 2022

LONDON HONEY AWARDS PENTRU “REGINA NATURII”. Află istoria apicultorului, care în doi ani a lansat zece tipuri noi de miere

LONDON HONEY AWARDS PENTRU “REGINA NATURII”

Află istoria apicultorului, care în doi ani a lansat zece tipuri noi de miere

LONDON HONEY AWARDS PENTRU “REGINA NATURII”. Află istoria apicultorului, care în doi ani a lansat zece tipuri noi de miere

loading ...