VIDEO: SERGIU PARFENE – apicultor la doar 14 ani

19 oct 2021
Sergiu Parfene este un apicultor începător, care a înțeles că nu este chiar atât de ușor să ai grijă de albine, mai ales dacă fac purici sau devin agresive și înțeapă.

Sergiu are doar 14 ani și este deja pasionat de albinărit. Despre albine a aflat de la domnul Iulian, care îi este și primul învățător. La îndemnul și cu susținerea acestuia, tânărul a hotărât să intre pe acest tărâm necunoscut lui – albinăritul. Iar vârsta nu este un impediment pentru el, mai ales când este ghidat de curiozitate și mult entuziasm.

„Am învățat cum să am grijă de albine de pe Internet și ceva am citit, dar o mare parte am învățat de la dl Iulian”, afirmă tânărul albinar.

Ca un adevărat cunoscător, Sergiu a reușit deja să se ”înarmeze” cu echipamentul necesar: mănuși, mască, daltă și centrifugă. Ce ține de activitatea dulce pe care o practică, apelează adesea la mentorul său, de la care primește sfaturi de neprețuit.

Să ai grijă de albine, să le asiguri baza meliferă pentru cules și să ai grijă de sănătatea lor”, îl atenționează expertul.

Pe lângă ghidarea unui mentor-apicultor cu experiență, Sergiu are parte și de susținerea și aprecierea întregii sale familii. Căci, în afară de pasiunea legată de stupină, tânărul este elev cu acte în regulă, respectiv – are un șir de responsabilități de urmat. Atunci îi vine în ajutor tatăl lui, care are grijă de stupi cât timp tânărul lipsește.

Părinții au o părere bună despre faptul că sunt albinar și mă susțin. Le place că eu sunt albinar”, spune Sergiu.

Apicultorul în devenire consideră bolile ca cea mai grea parte în îngrijirea albinelor. De fapt, până a începe această activitate dulce, tânărul apicultor nici nu știa de existența acestora.

„Voi ați știut că albinele pot avea păduchi?”, întreabă amuzat tânărul, care vede o asemănare izbitoare între albine și moldoveni.

„Noi și așa suntem ospitalieri, harnici, muncitori. Cred că, la fel ca și ele, ar trebui să fim mai uniți și să ne întoarcem la casele noastre”, își dă cu părerea Sergiu.

Top știri

Hibridul Buckfast - un pericol pentru viitorul apiculturii. Care sunt cele mai bune regine, aflați AICI

24 mai 2022

TEHNICA ÎNLOCUIRII REGINELOR. Greșeli frecvente pe care le fac apicultorii

02 mai 2022

PREȚURILE AU LUAT-O RAZNA. Cât costă puii, bobocii și rățuștele în acest an?

18 mai 2022

EVODIA – SPECIA SALVATOARE A APICULTORILOR. Acest copac nu are concurenți la volumul de miere livrat

29 apr 2022

DAVID BECKHAM S-A APUCAT DE APICULTURĂ. Fostul fotbalist intenționează să lanseze o afacere cu miere organică

06 mai 2022
Din aceeași categorie

„FEMEI PENTRU ALBINE”. Angelina Jolie și Guerlain învață femeile cum să-și dezvolte o afacere în apicultură

25 mai 2022

AU PRIMIT ÎN DAR STUPI CU ALBINE ȘI SUNT GATA SĂ PUNĂ PE ROATE MICA LOR AFACERE. Este vorba despre 3 elevi de la Bubuieci

24 mai 2022

ANDREI ZAGAREANU: „În ultimii 10 ani, se observă un interes sporit față de apicultură”. Cum este marcată ziua albinei în Moldova, vedeți AICI

20 mai 2022

HIBRIZII DE CEREALE DAU MAI PUȚINĂ MIERE. Apicultor: „Rugăm liderii agricoli să cultive doar soiuri melifere”

17 mai 2022

ÎN ACEST AN, RAPIȚA NU PREA ARE NECTAR. Unii apicultori încă își hrănesc artificial albinele

10 mai 2022

VIDEO: SERGIU PARFENE – apicultor la doar 14 ani

VIDEO: SERGIU PARFENE – apicultor la doar 14 ani

VIDEO: SERGIU PARFENE – apicultor la doar 14 ani

loading ...