CINCI PRODUCĂTORI DIN REPUBLICA MOLDOVA VOR ÎNFIINȚA FERME AVICOLE ECOLOGICE

17 feb 2023
Cinci producători agricoli din țara noastră au menționat în cadrul unor discuții purtate cu CNFA Moldova și cu Dannica Wall, voluntară „Farmer-to-Farmer”, aflată într-o misiune în țara noastră în perioada 1-17 februarie, că au decis să înființeze astfel de ferme.
 
La fel, o companie avicolă a solicitat asistență pentru racordarea, la prima etapă, la standardele Uniunii Europene, în vederea inițierii exportului de carne de pui pe piața comunitară, iar ulterior și asimilarea practicilor de creștere ecologică a păsărilor.


 
În consecință, Dannica Wall s-a angajat să acorde asistență la distanță fermierilor care s-au arătat interesați în crearea fermelor ecologice de păsări, concomitent cu elaborarea unui ghid de buzunar privind creșterea ecologică a păsărilor de curte în aer liber.
 
În prezent, țara noastră nu dispune de producere ecologică în domeniul zootehnic, deși există o nevoie stringentă de gunoi de grajd ca fertilizant pentru același tip de agricultură, precum și mari oportunități legate de produsele bio de origine animalieră.
 
loading ...