CLINICA VETERINARĂ MOBILĂ PENTRU ANIMALELE DIN GOSPODĂRII

11 dec 2023
Animalele din comunitățile rurale vor avea un nivel mai bun de îngrijire veterinară. Pentru aceasta, facultatea Medicină Veterinară din cadrul UTM are inițiativa de a crea o clinică veterinară mobilă, dotată cu echipamente moderne de diagnostic și pentru intervenții terapeutice. Astfel, în situațiile de urgență sau în cazul în care proprietarii animalelor nu au posibilitate să meargă la un cabinet veterinar obișnuit, clinica mobilă va putea oferi asistență rapidă.
 
Inițiativa de a înființa o clinică veterinară mobilă are toată susținerea ministerului, iar resurse financiare ar putea fi alocate în cadrul proiectului ”Investiții în guvernanța, creșterea și reziliența agricolă” (AGGRI), ce va fi lansat săptămâna viitoare. Este important ca această clinică să atingă două obiective principale: îmbunătățirea abilităților practice ale studenților și cadrelor didactice; oferirea consultanței și serviciilor ce țin de tratamente în vederea asigurării sănătății și bunăstării animalelor, a menționat Vladimir Bolea.
 
În prezent, la facultatea Medicină Veterinară este deschisă și activează cu succes clinica veterinară pentru animale de companie, în cadrul căreia studenții efectuează zilnic câte 2-3 intervenții chirurgicale, având posibilitatea să capete deprinderi practice.
 
 
loading ...