O LISTĂ ÎNTREAGĂ DE PROBLEME, ÎN SECTORUL ZOOTEHNIC DIN ȚARĂ

28 jul 2022
Mecanismul de implementare a subvențiilor în sectorul de producere a laptelui, riscurile pe întreg lanțul de producere și premisele de dezvoltare a sectorului au fost subiecte de discuție la minister.

Exponenții sectorului de producere a laptelui au discutat astăzi  cu ministrul, Vladimir Bolea, și Secretarul de Stat, Iurie Scripnic, în comun cu reprezentanții conducerii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Managerii exploatațiilor zootehnice spun că sectorul de producere a laptelui este vulnerabil din cauza unui șir de factori:
  • Lipsa cantității și calității necesare a resurselor furajere;
  • Accesul limitat la pășuni și resurse de apă;
  • Scăderea potențialului productiv;
  • Cheltuieli sporite în asigurarea condiţiilor adecvate pentru bunăstarea animalelor;
  • Lipsa medicilor veterinari și zootehnicienilor în țară.
Ne dorim ca activitățile pe care le desfășurați în domeniul zootehnic să fie sustenabile. Din acest motiv vă îndemnăm să dezvoltați viziuni inovative. Aceste ședințe vor fi organizate cu periodicitate pentru a identifica punctele critice și pentru a crea în comun soluții. Este important să vă extindeți cunoștințele cu informații actualizate, să identificați modele de succes, să cooperați și să împărtășiți bunele practici, a declarat ministrul Vladimir BOLEA.

 În contextul celor discutate, autoritățile urmează să ia măsurile necesare și să stabilească acțiuni pe termen scurt și mediu menite să consolideze securitatea alimentară a țării și să sprijine fermierii.
loading ...