GRANTURI PENTRU AFACERILE RURALE DIN DOMENIUL TURISMULUI

29 sep 2022
Șapte afaceri rurale au obținut granturi cuprinse între 50 și 80 de mii de lei în cadrul proiectului „Prietenește pentru turism”. Câștigătorii reprezintă domeniul turismului cu potențial și dorință de a dezvolta turismului local, transmite AGROMEDIA, cu referire la IPN.

Cea de-a treia etapă de aplicare pentru granturi în cadrul proiectului „Prietenește Pentru Turism” a luat sfârșit. Proiectele aplicante sunt afacerile rurale din domeniul turismului cu potențial și dorință de a valorifica aportul pe care acestea îl pot dezvolta turismului local.

Este vorba despre gospodăriile din sate, casele rurale, pensiunile din țară, localitățile și afacerile din turism, zonele unde tradițiile și istoria sunt prezente, iar oamenii care stau în spatele acestor locuri, reinventează noțiunea de turism rural pentru a oferi vizitatorilor săi posibilitatea de a trăi experiențe inspirate din tradiții.

Și în acest an, vor fi oferite granturi în valoare de 500 000 lei. Din totalul de 34 de dosare recepționate, au fost selectați 7 câștigători:
  • Pensiunea „La Bocana” – 80 000 lei (optzeci mii lei). Proiect: Amenajarea unui spațiu special „Ludoteca la Bocana”- foișor de tip închis, pentru activități de divertisment.
  • Centrul turistic „Poarta Neamului” – 80 000 lei (optzeci mii lei). Proiect: Amenajarea zonei de acord cu 2 platforme pentru terase. Înverzirea și amenajarea terenului din curte predestinată zonei de relaxare.
  • „Parcul Satului Saharna-Țiglău” – 70 000 lei (șaptezeci mii lei). Proiect: Amenajarea unei zone de belvedere către râul Nistru, cu elemente încrustate în lemn a elementelor tradiționale realizate de meșterul popular din Rezina, Mihai Cotelea și utilizarea elementelor tradiționale din piatră, colectate din zona Saharna.
  • Asociația de Băștinași „Ciuciulea Vatră de dor” – 80 000 (otzeci mii lei). Proiect: Montarea indicatoarelor rutiere care vor facilita accesul către obiectivele turistice. Construcția unei porți tradiționale la intrarea în Parcul Băștinașilor, care va da un aspect estetic parcului. Instalarea băncilor de odihnă pe aleile principale din Parcul Băștinașilor.
  • Primăria Nisporeni – 70 000 lei (șaptezeci mii lei). Proiect: Amenajarea unui popas turistic în punctul belvedere, or. Nisporeni. Construcția unui foișor și o leagă din lemn masiv, amplasate în zona cea mai înaltă a or. Nisporeni, unde se deschide o priveliște minunată asupra întregului oraș.
  • Pensiunea „La nea Ion” – 50 000 lei (cincizeci mii lei). Proiect: Procurarea de biciclete pentru maturi și pentru copii cu scopul diversificării serviciilor.
  • Centrul Turistic Fetești – 70 000 lei (șaptezeci mii lei). Proiect: Crearea unei infrastructuri fizice și virtuale pentru amatorii de ciclism, drumeții și alergare.
Natalia Țurcanu director executiv ANTRIM:

Tradițional, de Ziua Mondială a Turismului venim cu recunoștință pentru partenerii noștri dar și către oamenii din sector – cei care contribuie zilnic la dezvoltarea produselor turistice locale autentice.

Valoarea totală a granturilor 500 de mii de lei, banii fiind oferiți de către un agent economic.

GRANTURI PENTRU AFACERILE RURALE DIN DOMENIUL TURISMULUI

GRANTURI PENTRU AFACERILE RURALE DIN DOMENIUL TURISMULUI

GRANTURI PENTRU AFACERILE RURALE DIN DOMENIUL TURISMULUI

loading ...