15 GHIDURI PRACTICE despre adaptarea sectoarelor agricole la schimbările climaterice, LANSATE azi de un grup de experți

12 mar 2021
 
Personalități din mediul academic, împreună cu o echipă de experți ai Agenției Naționale de Dezvoltare Rurală (ACSA), au lansat astăzi 15 ghiduri practice privind adaptarea sectoarelor agricole la schimbările climatice. Publicațiile au drept scop informarea mediului agricol, fermierilor, reprezentanților autorităților publice locale, centrale, dar și a generației tinere despre șase domenii de intervenție ale adaptării sectoriale la schimbărilor climatice.
 
 Autorii susțin că, în contextul sporirii conștientizării vizavi de problemele existente din sectorul agricol și protecția mediului înconjurător, ghidurile întrunesc o serie de recomandări și bune practici în zootehnie, apicultură, piscicultură, horticultură și legumicultură.
 
Titlurile publicațiilor au la bază reziliența climatică și agricultura ecologică. Preocupările experților au fost orientate și spre subiecte despre înierbarea terenurilor agricole, înființarea perdelelor forestiere de protecție și colectare a apei de ploaie în sectorul agricol, cultivarea culturilor cu potențial energetic și producerea de biomasă pe terenuri degradate și surse de energie regenerabilă pentru sectorul agricol.
 
Domeniile protecției integrate a culturilor agricole și reabilitarea ecologică a terenurilor agricole, la fel, se regăsesc în ghidurile practice.
Publicațiile au fost elaborate în perioada septembrie 2020-februarie 2021, cu suportul metodologic și financiar al Fondului Internațional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD) oferit în cadrul proiectului „Elaborarea și editarea publicațiilor în vederea promovării rezilienței sectorului agricol la schimbările climatice și organizarea instruirilor în domeniul reabilitării ecologice a terenurilor agricole și în domeniul zootehnic”.
 
 Proiectul a fost implementat de UCIP IFAD, în cooperare cu Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului și ACSA.
Top știri

PETRU MIHOV: Mi-a fost de mirare că în 2021 Rusia a procurat de la noi soiuri roz. În Belarus, în Europa, mai vindem și struguri albi

12 jan 2022

STARTUP-URI ÎN AVANS: Subvenții de 75 milioane lei pentru proiecte agricole la sate, disponibile din anul viitor. Detalii

30 dec 2021

CE SE-NTÂMPLĂ ÎN STUPINE? Apicultorii îngrijorați de temperaturile care ar putea provoca albinele la zborul de curățare

04 jan 2022

VIDEO: PRODUSELE WUXAL DE LA UNIFER X, partenerul optimal al producătorilor agricoli. Ce spune compania „VIORIX-AGRO”

27 dec 2021

VINĂRIA PURCARI A AJUNS PE WALL-STREET. Istoria de succes a lui Victor Bostan și a vinului care a cucerit întreaga lume

03 jan 2022
Din aceeași categorie

CERTIFICAREA IGP, DOP ȘI STG: Cum se descifrează abrevierile și cum ajută la promovarea produselor? Fermierii au aflat detalii

10 jan 2022

LOTURILE DE FRUCTE ȘI LEGUME DESTINATE EXPORTULUI ÎN FEDERAȚIA RUSĂ VOR FI SUPUSE CONTROLULUI FITOSANITAR

09 nov 2021

CUM PĂSTRĂM STRUGURII ÎN CAMERELE FRIGORIFICE. Opinia expertului Andrei Cumpanici

26 aug 2021

SFATURI DIN LIVADA DE NUCI. Vă sunt oferite de companiile care organizează seminare de instruire pentru toți nucicultorii

11 aug 2021

ZILIERII - sclavagism modern sau job ca toate joburile

05 jun 2021

15 GHIDURI PRACTICE despre adaptarea sectoarelor agricole la schimbările climaterice, LANSATE azi de un grup de experți

15 GHIDURI PRACTICE despre adaptarea sectoarelor agricole la schimbările climaterice, LANSATE azi de un grup de experți

15 GHIDURI PRACTICE despre adaptarea sectoarelor agricole la schimbările climaterice, LANSATE azi de un grup de experți

loading ...